Iga raamatu maht on 108 lehekülge.

Raamatud tuletavad meelde vanu tarkusi ning jagavad uusi nippe lihtsatest võtetest hädavajalike teadmisteni. Lisaks majapidamisnippidele tuuakse lugejateni teadmised ravimtaimedest ja enesetunde turgutamise kohta. Samuti ilmuvad sarjas käsiraamatud kodus ja aias toimetamise, loodusmärkide ja loodusandide tundmise, igapäevaste ilmatarkuste, taaskasutuse, aias esmavajalike ehitustööde, hoidistamise ja säilitamise ning palju muu kohta.

Targu Talita on juba paarkümmend aastat olnud Eesti kõige populaarsem ja hinnatum nõuandja, ilmudes igal neljapäeval omaette väljaandena Maalehe vahel. Lisaks ilmub kord kvartalis üksikmüügis Targu Talita mahukas nõuandeajakiri.

NIPID RAAMATUST

10 praktilist käsiraamatut kasulikest tarkustest

TEEKANNU PUHASTAMINE

Keetke kannus vett, kuhu on lisatud äädikat.

MAALRIPINTSLI PEHMENDAMINE

Kõvaks muutunud maalripintsel pehmeneb, kui panna see korraks keevasse äädikavette ja seejärel pesta seebilahuses.

VOODIPESU ELUEA PIKENDAMINE

Triigitud voodipesu ei maksa kokku pannes alati ühest ja samast kohast kokku murda. Siis ei kulu aluslinad, tekikotid ja padjapüürid läbi ühe kindla koha pealt ning peavad kauem vastu.

MANIKÜÜRIKÄÄRID TERAVAKS

Maniküürikääre saab teritada nendega peeneteralist liivapaberit lõigates.

RIBAKARDINAD VALGEKS

Pange ribakardinad pesupulbriga vanni likku.

LÕIKELAUA PUHASTAMINE

Kange äädikaga pühkides saab desinfitseerida puust lõikelauda.

KÖÖGINOAD SÄRAVAKS

Et kööginuga oleks puhas ja särav, hõõruge seda värskelt lõigatud kartulitükiga.

NARTSISSIDE SÄILITAMINE

Nartsissid püsivad kauem ilusad, kui lisate veele näpuotsatäie keedusoola.

ROHU PLEKKIDE EEMALDAMINE

Pange rõivatükk, plekk allpool, niiskust imavale kangale. Seejärel tupsutage määrdunud kohta viina või piiritusega. Vajaduse korral vahetage alust. Enne kontrollige, ega kangas kokkupuutel alkoholiga värvi ei anna. Atsetaatkangaste korral tehke vesilahus vahekorras 1/2. Ärge kasutage alkoholi villastel kangastel. Loputage külmas vees.

KLAASNÕUD SÄDELEVAKS

Klaasnõud muutuvad sädelevaks, kui neid pärast pesemist külma soolase veega loputada.

PÕHJAKÕRBENUD POTT PUHTAKS

Poti saab puhtaks, kui keeta selles kümme minutit vett ja soodat.

Kolm nippi raamatu saamiseks

OSTA RAAMAT PABERKANDJAL: Iga raamatut saab osta kahe nädala jooksul vaid koos Maalehega Coopi kauplustes ja Selverites üle Eesti. Raamat maksab 4,99 eurot, millele lisandub Maalehe hind. Raamatud ilmuvad 14 päeva takka.

OSTA DIGITAALNE RAAMAT: Käsiraamatut saab osta ka digitaalsel kujul veebilehel maaleht.ee/kasiraamat1.

TELLI PABERKANDJAL RAAMATUID: Üksikuid raamatuid ja kogu sarja saab tellida veebilehel www.lehed.ee/targutalita. Veebikeskkonnast tellides maksab raamat 6,99 eurot ning kogu sari vaid 49,90 eurot.

INFO RAAMATUSARJA KOHTA ON SIIN!

Jana Rand kogus kokku maainimeste tarkusi
Jana Rand

Raamatu “Unustatud oskused ja majapidamisnipid” autor Jana Rand on kuus aastat toimetanud Maalehe nõuandelisa Targu Talita.

Iga artiklit kirjutades ja toimetades on ta midagi õppinud ning kõrva taha pannud. Maal kasvanuna tuli tal kõigis majapidamistöödes käed külge panna ja hoolega kuulata-vaadata, kuidas vanemad inimesed neid talitusi teevad. Sellest ajast on jäänud ka imetlus- ja tänutunne virkade taluperenaiste vastu, kellel oli oskusi ja tarkusi iga elujuhtumi jaoks.

Neid nõuandeid on ta kokku kogunud ja Targu Talita käsiraamatusse talletanud, et huvilistel oleks hüva nõu saamiseks üks koht kodus toimetamiseks varnast võtta.