Just seal paksu metsa sees, otse Ostrova oru serval peeti tänavu kolmas muusikafestival, kust käis läbi 1500 inimest, kellest suurem osa tuli kohale suust suhu leviva reklaami peale.

Kolmandat aastat oma talu kõrvale lava püstitanud ja heinamaale telkimisala rajanud Neeme ja Aime Tulp ütlevad, et ei ole tulnud selle pealegi, et üritust peaks kuidagi meediasse suruma või ennast hirmsasti promoma. "Esimesel aastal oli kõige tuntumaks esinejaks Metsatöll, siis me ei julgenudki eriti reklaami teha, ei teadnud, kuidas kõik välja kukub," räägib Aime Tulp.

Järgmisel aastal olid rosinateks Smilers ja Pantokraator ning siis kogunes külastajaid juba tuhatkond. Tänavu olid festivali nimekirjas tuntumatest bändidest Oort, Kosmikud, Zetod, Terminaator ja Untsakad. Lisaks vähemtuntuid, kuid värskeid ja põnevaid tegijaid, samuti kohalikke rahvamuusikuid.

"Ühelt poolt tahame esile tõsta kohalikku kultuuri, kuid teisalt pakkuda ka midagi nendele inimestele, kes nagunii ise selle sees elavad ja tahaksid näha-kuulda midagi teistsugust," selgitab Aime Tulp.

Eeskätt on kutsutud sellised muusikud, kes korraldajatele endile meeldivad. "Kui saame kellegi kohta infot ja kiidetakse ning soovitatakse, siis kuulame kindlasti enne üle, kui kutsume. Tahame ikka kindlad olla, et tegu on hea asjaga," lisab Tulp.

Muret muusikute ääremaale meelitamisega pole olnud, kõik on tulnud hea meelega ja suure rõõmuga ning pakkunud end ise järgmistekski kordadeks.

Kasu selline muusikafestival korraldajatele rahaliselt ei too. Esinejatekulu saab kaetud piletitega, lava ja muu korraldusliku jaoks küsitakse toetust. "Töö algab sügisel ja kokkulepped muusikutega on üsna varakult sõlmitud. Tegemist on sellega parajalt palju," märgib Aime Tulp.

Kuid heaks festivaliks ei piisa ainult muusikast - peab olema veel see midagi, mis inimesi end hästi tundma paneks. Ostrovas on selleks looduslikult imeline koht, hästi valitud esinejad, mitmekülgne programm ja perelähedus - ruumi on pidutseda tahtjatele, aga ka väiksemate lastega tulnutele.

Egas igal pool saa pisikesed lapsed Terminaatori kontserdi ajal lava serval istuda või seal mänguautosid veeretada. Ja ega igal pool kaunid linases riides naised tasuta pirukaid paku.

Tundub, et vaikselt ja visalt tegutsev Ostrova rahvas on kaardile saanud konkurentsivõimelise ja tugeva muusikaürituse, millele jääb ainult pikka iga soovida.