Selle lavaloo elus on olnud palju arenguetappe. Näitlejad on tulnud ja läinud, oma isikupärase energiaga seda toitnud ja muutnud. Asendusi on olnud palju, kuid lavastus elab tugeva raami ja režii tõttu ikka edasi — saatjaks publiku armastus.

Mauruse “hommikumantel” läks ühel hetkel vanameister Aarne Üksküla soovil “Vanemuise” näitleja Aivar Tomminga selga. Molli osa teeb sellest sügisest Hele Kõrve jälgedes lavakooli tudeng Piret Krumm ning väikest Tiinat mängib Maria-Netti Nüganeni asemel Pauliine Põldmaa.
Vürst Bebutov ehk Mart Koldits on tänaseks Von Krahli teatri nimekirjas ning astub üles külalisena. Lavastusse on sisse õppinud Aleksander Eelmaa, Veiko Tubin, Tõnn Lamp ja külalisest on saanud püsitrupi liikmeks ka Margus Tabor.

“Tõde ja õigus. Teine osa” toob kindlasti veel palju õhtuid lavale Mauruse kooli kirevad tegelased — koolipoisid ja õpetajad. Ja publik saab tõdeda üha uuesti ja uuesti, et sajandiga pole Eesti kooli tegelikkus põrmugi muutunud.

“Tõde ja õigus.Teine osa” on hetkel Linnateatri kõige pikem lavastus ja tänu sellele, et ta kestvus on 5 tundi, algavad etendused kell 18.

Elmo Nüganeni teatritükk kolis kaks suve tagasi Albu valla Kukenoosi viljakuivatisse, et osaleda ühe A. H. Tammsaare romaani lavaversioonina suursündmuses „Tagasi Vargamäele“. Lavastust mängiti kaks aastat tagasi suvel ka legendaarsel Teatrimaratonil, mis vältas katkematuna 22 tundi ja mille käigus esitati kõikide „Tõde ja õigus“ romaani osade teatriversioonid.