Möödunud aastal pöördus jõuluajal Dansk Folkehjælpi poole rahalise abi saamiseks vaid 7 300 peret - aastaga on abitaotluste hulk 85 protsendi võrra kasvanud. Tegemist on suurima kasvuga organisatsiooni tegutsemisaja vältel ning abistamine ähvardab kontrolli alt väljuda.

"Niisugust asja pole me varem näinud. Oleme abi vajajate hulka vaadates väga üllatunud. Viimane tähtaeg avalduse esitamiseks on alles homme, 1. detsembril," selgitas heatagevusorganisatsiooni juht Klaus Nørlem pressiteates.

Dansk Folkehjælp on Taanis jõulupühade eel heategevusabi kogunud ja jaganud viimased kümme aastat. Peamine sihtgrupp on üksikvanemad, kes ametlikke toetusi ei saa.

Kuna abipalujate hulk on väga suureks kasvanud, siis on vähetõenäoline, et neid kõiki aidata suudetakse. Möödunud aastal suudeti toetada 5 400 peret.

Organisatsiooni arvates on abivajajate hulga plahvatuslik kasv tingitud töötustoetuste reformimisest ja neile ülempiiri määramisest. Iga töötuga perekond kaotab arvutuste kohaselt seetõttu umbes 400 eurot kuus.

Dansk Folkehjælpi jõulupakk, mille maksumuseks on kokku umbes 200 eurot, sisaldab kahte 68 eurost kinkekaarti, millega saab sooritada ostusid mänguasjapoes Fætter BR ja sporditarvete kaupluses Sportmaster ning 70 eurot väärt toidupakki, millega katta jõululaud.

Allikas: The Local