Proovivõtete juhi Oskar Lehemaa sõnul oli lõpliku otsuse langetamine tõenäoliselt üks raskemaid hetki kogu filmi saamisloo juures: “Konkursil käis väga palju andekaid lapsi, kuid valiku tegemisel oli oluline nii lapse enda isikupära kui ka tema sobivus teiste salaseltslastega."

Lehemaa lisas, et kandidaatide eelnev näitlemise kogemus ei olnud oluline, seega oodatud olid kõik julged lapsed ja täiskasvanud, kes soovivad filmis kaasa lüüa. “Lapsnäitlejate leidmiseks korraldasime neli vooru: esimeses oli meil aega lastega vaid põgusalt vestelda, kuna kohtusime kahe nädala jooksul ligi 6000 kandidaadiga. Järgnevates voorudes saime anda juba täpsemaid ülesandeid, kus konkreetsete karakteritega mängisime läbi erinevaid stseene filmist. Viimases kahes voorus osales vaid paarkümmend last, kellega töötas juba filmi režissöör Margus Paju,” selgitas Lehemaa.

Avalikud proovivõtted kestsid ligi kaks kuud ja toimusid viies Eesti linnas: Tartus, Tallinnas, Pärnus, Viljandis ja Rakveres. Kokku kandideeris rollidesse üle 5800 lapse ning 800 täiskasvanu üle Eesti. Lähinädalail selguvad ka kõrvalrollidesse pääsenud. Filmivõtetega alustatakse Tartus juba käesoleva aasta juunikuus.

Film on inspireeritud Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest, režissöör on Margus Paju, operaator Meelis Veeremets ning filmikunstnikud Jaagup Roomet ja Kaisa Mäkinen. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja värskelt Oscariga pärjatud Christian Gamst Miller-Harris (Taani). Film valmib koostöös Eesti Filmi Instituudi, Eesti Kultuurkapitali, Tartu Linna ja Eesti Rahvusringhäälinguga.

Nafta Films on täisteenust pakkuv produktsioonifirma, kes on tegutsenud alates 2001. aastast nii reklaamide kui ka filmide tootjana. Ettevõte on rahvusvahelistel festivalidel võitnud mitmeid auhindu, produtseerinud 2008. aasta Eesti Parima Lühifilmi “Must Peeter”, teleseriaali “IT planeet” ning kaasprodutseerinud menufilmi “Vasaku jala reede”. Nafta Films on teinud koostööd rahvusvaheliselt tuntud ettevõttega Disney.