Narva lastekodu juhataja Ma­re Välja sõnul on raske majanduslik olukord viinud selleni, et näiteks neile on nelja viimase juhtumi puhul toodud laps just pere vaesuse tõttu. Ta kirjeldas, kuidas üks neile toodud 12-aastane poiss oli harjunud sööma vaid teed ja saia. "Me tutvustame talle praade ja suppe ja et on olemas ka teisi sööke,” rääkis Välja.

Riigi poolt eraldatud toimetulekutoetus on praegu teadupärast 1000 krooni esimese ja 800 krooni iga teise pereliikme pealt. Kui on tõestatud, et mitte mingit muud sissetulekut inimesel ei ole, siis iga lapse kasvatamiseks on vanemal või vanematel 800 krooni kuus.

Lastekodu aga saab riigilt iga kuu 10 000 krooni ühe lapse kasvatamiseks, kes on terve. 0–3-aas­tase lapse ja puudega lapse eest 16 000 krooni. Nendest summadest läheb küll 60–70-protsenti töötajate palkadeks ja riigimaksudeks. Seega 3000–4000 krooni jääb lapse kasvatamiseks. Ja sellega saab lastekodude sõnul enam-vähem asjad ära aetud praeguste hindade juures. Lasteaiakasvataja oma töö eest saab kätte kusagil 5000 krooni kuus, vastutades terve rühma laste eest.