Mõeldud-tehtud. Koguti autoreid ja mõtteid, vuhiti kirjutada, toimetada ja kontrollida ning 578 leheküljeline suurteos „Lau küla lood“ saigi valmis.

Raamatut, mida omavahel ka lausa Piibliga võrreldi, esitleti suure ilu ja käraga Lau naaberkülas Inglistel, kus selle tarvis vägev (kultuuri)ait.

Rahvast vooris kokku vägevalt. Veerand tundi pidi piduliku ettevõtmise algus viibima, sest üha enam vaatas uudishimulikke ukse vahelt sisse ning üha ja üha tassiti niigi täis saali lisatoole. Tekkis tunne, et tegemist pole enam külaga, vaid et kohe teeb keegi ettepaneku stiilis seie saagu lenn!

Omade kõrval kogunes hulk sõpru eesotsas Tunne Kelami ning Trivimi Vellistega, teiste seas paistis kogukondlase Artur Talviku kõrge kuju. Ei puudunud ka Rapla maavanem Tõnis Blank ning Juuru vallavanem Margus Jaanson.

Muidugi peeti kõnesid, kingiti raamatuid, vahetati sooje käepigistusi, emmati, söödi võileibu, kõlistati vahuveiniklaase. Kõigest sellest tähtsam tundus aga kohalike tahe omasid toetada. Ingliste külade piirkonnas poole nii, et ühed teevad ja teised ei vaatagi, mida tehakse. Tullakse vaatama, imetlema, tunnustama.

Ainsa küsimusena jääb õhku see, mida Lau küla, kes on korraga nii Kehtna valla kui ka Rapla maakonna aasta küla, edasi peaks tegema, et üha uusi üllatusi pakkuda.

Rohkem fotosid vaata SIIT.