"Tegemist on närvisüsteemi haarava haigusega. Justkui vigase pistiku puhul, mõnikord tekib närvisüsteemis ühendus ja mõnikord mitte," selgitas Ainoha ema Atlas Newsile.

Kuid pull Gandul aitab tüdrukukesel oma tervisemure unustada ja elu rõõmsamat poolt nautida.

Ainohale meeldib loomale pai teha, teda patsutada ning isegi tema turjal ratsutada. Vaatepilt on tõeliselt südantoojendav. Eriti veel seetõttu, et pullid on Hispaanias avalikkuse tähelepanu keskmes enamasti hoopis teistsugustel asjaoludel - härjavõitluse areenil ja pullijooksudes.

Ainoha ema on talupidaja ning temale tuligi pähe mõte väike tüdruk ja suur loom omavahel tuttavaks teha.

"Ma ei tea, mida mu tütar sellest arvab, sest ta ei saa minuga rääkida. Aga ma näen, et ta on õnnelik."

Ja tõesti - väike piiga tunneb ennast pulli seltskonnas väga mugavalt ning on tema turjal isegi magama jäänud, samal ajal kui loom ringi jalutab.

Videot sellest ebaharilikust sõprusest saad vaadata SIIT.
Rett sündroom - mis see on?
  • Kaasasündinud geneetiliselt määratud arenguhäire, mis esineb tüdrukutel ja on seotud X- kromosoomiga ehk nais-sugukromosoomiga. Defektse kromosoomiga poisslapsed hukkuvad juba lootena.
  • Haigus algab vanuses 6-18 kuud. Eelnevalt normaalse lapse areng seiskub ja taandarenema hakkavad nii oskused kui arusaamine.
  • Esinemissagedus on  1:10000-1:15000.
  • Haigust ei saa ravida, kuid mitmeid sümptomeid on võimalik leevendada.
  • Sündroomi tekkepõhjuseid täpselt ei teata. Tõenäoliselt peetub loote närvisüsteemi areng raseduse lõppfaasis või varases imikueas.
Allikas: Inimene.ee