Lasteaia õpetaja Jana Metsa sõnul puudub paljudel noortel vanematel nii harjumus kui ka piisav vaba aeg lapsi loodusesse viia ning ilmastikunähtuste üle arutleda. “Aga lapsed ise tahavad väga teada, kuidas vihmapiisad, pilved või vikerkaar tekivad ning mille järgi ennustatakse, kas tulemas on sajune või päikesepaisteline ilm,” rääkis Mets ning lisas, et selline ilmavaatlemise kogemus muudab ka koolis mitmed õppeained nagu loodusõpetus või geograafia paremini mõistetavaks. “Nüüd meil on selleks kõik vajalik olemas ja lapsed on selle üle tõesti rõõmsad.”

Ilmavaatluspunkti rajamine koos termo- ja anemomeetri, tuulelipu ning sademekogujaga läks maksma ligi 2000 eurot ning toetus selleks saadi Epiima heategevusfondist Koos Laste Heaks. “Eesti lastel ei tohiks mingil juhul kaduda side Eesti loodusega – ja selle eest siinsed tublid õpetajad seisavadki,” kommenteeris heategevusfondi asutaja ja Epiima juhatuse esimees Jaanus Murakas, miks kampaania žürii antud projekti toetada otsustas. “Loodame, et lapsed oskavad tänu siit saadud uutele teadmistele loodust ja keskkonda rohkem hoida ning teevad seda ka täiskasvanueas.”

Ilmavaatluspunkt ja selle varustus soetati tänu heategevuskampaaniale Epiim Eesti Laste Heaks, millega toetatakse tänavu kümnete tuhandete eurode eest lastega seotud projekte. Laste jaoks koguti raha Eesti piimafarmeritele kuuluva Epiima toodete müügist.