"Te polegi Türgist?" imestas Putin.

"Jah, mis teha. Niimoodi juhtus," vastas Mamatov.

Seejärel esitas Mamatov oma küsimuse. Ta teatas, et Kirovi oblastis toodetakse suurepärast kalja, mis ületab nii kvaliteedi kui hinna poolest iga kell välismaiseid karastusjooke nagu Pepsi-Cola ja Coca-Cola. "Ometi ei võta kaubandusketid kalja müüki, mida teha?" uuris ajakirjanik presidendilt.

Nii kolleegide kui presidendi tähelepanu pälvis aga asjaolu, et Mamatovi keel tundus küsimust esitades pehme olevat. "Mulle tundub, et teie olete kaljast juba sammu edasi astunud," poetas Putin üldise naeru saatel. Ka Mamatov ise naeratas presidendi nalja peale õndsalt.

Seejärel tunnistas Putin küsimuse õigustatuks ning märkis, et Coca-Cola on paljude ekspertide arvates tõesti kahjulik, eriti lastele. "Kuid samas ei saa kedagi turult välja tõrjuda," lisas Putin, lubades siiski riikliku abi kodumaiste mittealkohoolsete jookide, sh kalja joomise edendamiseks. Üldise naeru saatel rõhutas Putin eriti sõna "mittealkohoolsete".

Pärast pressikonverentsi selgus, et furoori tekitanud ajakirjanik oli siiski täiesti kaine. Tema kõnedefekt on tingitud läbi põetud insuldist, selgitas ajalehe peatoimetaja.