RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul kasvas teatripikniku idee välja vajadusest meenutada Eesti inimestele eri metsahüvesid, mis kõik pole ainult rahas mõõdetavad. “Teatripiknikuga tahame tuua esile metsa seni rõhutamata tahke, pakkudes näitemängu, millesarnast enne pole tehtud ega nähtud. Enneolematu on nii Tuglase toomine paksu laane sisse, erinevate tegelaskujude „kummituslik” ilmumine metsateel kui ka kogu olustik. Selle viimase all mõtlen ma metsi, mille keskel me piknikku peame, ja mõtteid, mille vahendusel me ilmselt tabame igaüks, et mitte alati pole need metsad just siin ja just sellised olnud,” märkis Kallas.

8. ja 9. juunil algab ca 3 kilomeetrine matkarada Aegviidu alevi külje alt, Kõrvemaa terviseraja lähistelt. Raja ääres on välja pandud infotahvlid, mis tutvustavad eri vanuses metsi. Näha saab infoga varustatult nii käesoleva aasta lageraie lanki, paariaastast noorendikku, lanke, kuhu metsamehed on aastaid tagasi istutanud kuuski. Lisaks tutvustatakse teeäärde jäävaid taime-ja seeneliike, sipelgapesa ja maastikku. Tehnikahuvilised saavad oma käega katsuda metsatööks kasutatavaid masinaid: maapinna ettevalmistamise traktorit, metsalangetustraktorit ja metsaveotraktorit.

Iga paarikümneminutilise matka järel tehakse väike peatus, et minietendusena kuulata rajale ilmuvat tegelast. Minietendused annavad Ivan Orav (Andrus Vaarik), kes peab kõne metsa kiituseks; 1924. aasta rahandusminister Otto Strandman (Mait Malmsten) avab telgitaguseid tolle aja skandaalseimal sündmusel, mille tõttu pidi riik müüki panema parimad metsalangid ning nõukogudeaegne metskonna partorg K. Rožin (Uku Uusberg), kes innustab töökaid käsi metsa istutama. Minietenduste juurde kuulub ka muusika ning matkalistele musitseerivad Avinurme Pasunapoisid, Kätlin Jaago torupillil ja Marko Mägi saksofonil.

Teatripikniku platsile saabuvad inimesed eri aegadel ja varasematele saabujatele pakub RMK Rammo sõnul aja sisustamiseks erinevaid tegevusi. Platsil saab lisaks piknikupidamisele meisterda kasevihta, pudrumända või riidepuud; proovida ise järele, kuidas käib metsaistutus või tutvuda fotonäitusega „Milline on ilus mets“ ning anda sellele ka oma hinnang. Fotohuvilised saavad eriprogrammina osaleda ka Eesti ühe tuntuma loodusfotograafi Sven Začeki poolt läbiviidaval lühikursusel.

Õhtu lõpetuseks etendatakse piknikupaigas Mati Undi lavastus “Helene, Marion ja Felix”, mis rajaneb Friedebert Tuglase “Felix Ormussonil” ning novellidel. Osades Guido Kangur (Felix), Piret Kalda (Helene) ja Maria Avdjuško (Marion).

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga ning korraldab ulukihoolet. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel, viies Eesti rahvuspargis ning ligi 40 muul kaitsealal ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on 38% Eesti metsadest.