“Eesmärk on näidata laiemale avalikkusele, kui palju andekaid ja loovaid noori tänavu akadeemia lõpetavad,” ütleb Kultuuridessandi projektijuht Kristiina Alliksaar. “Meil on kool, kust sirguvad näitlejad ühes lavastajatega, muusikud ja kultuuriettevõtjad, tantsijad, huvijuhid-loovtegevuse õpetajad ning käsitöölised. Patt oleks seda kõike vaid Viljandi- ja koolisiseseks jätta.”

Lavadele tuuakse nii teatri- kui tantsukunsti lavastused ning muusikaosakonna diplomikontserdid.

Viljandi kultuuriakadeemia 9. lennu teatrikunsti tudengid on teinud nii draamalavastusi, laste- ja noortelavastusi, monolavastusi kui soololaulude kontserdi.

Kuulata saab ka kuuldemängu “Jänkutüdruk” ja vaadata tudengitöödena tehtud filme.

Lavastajaeriala diplomilavastused on Vallo Kirsi Dostojevski ainetel loodud lavastus “Idioot” ja trupitöö meetodil loodud Marika Palmi / Evelyn Uisu “UNISTA!tud”.

Muusikaosakonna diplomikontsert “Aitäh, Clifford Brown!” on džässtrompetist Allan Järve kummardus maailmakuulsale trompetimängijale Clifford Brownile.

Tantsukunsti 21. lennu lõpetaja Raho Aadla toob lavalaudadele tantsulavastuse “Külvist lõikuseni”. Täpsem ajakava: www.kultuur.ut.ee/kultuuridessant.

Rakvere programm juba ära olnud, Tartus esinetakse 9.–11.
maini, kõige pikema ja mahukama programmiga on dessandi tung Tallinnasse 13.–18. maini, lisaks antakse vahepeal etendusi-kontserte ka kodulinnas Viljandis, nii et tudengeil on käed-jalad tööd täis.

Viljandi kultuuriakadeemia tunnuslause on “Omakultuursed terviklahendused”. Seda järgitakse ka kolmes linnas toimuval Kultuuridessandil, korraldusmeeskonda on kaasatud nii tudengid kui õppejõud ning kõigil on võimalus lõpptulemuse kujunemisel kaasa rääkida.

Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias saab õppida tantsu- ja teatrikunsti ning teatrikunsti visuaaltehnoloogia, kultuurikorralduse, huvijuhi-loovtegevuse õpetaja, džäss-, pärimus- ja koolimuusika, rahvusliku ehituse, metallitöö ja tekstiili erialal.

Lisaks võetakse 2013. aastal teatrikunsti erialale vastu tulevasi näitlejaid, kes hakkavad õppima Vene teatri ja nukuteatri suunitlusega õppegruppides.