Kolmapäeva (31.12) öösel liigub madalrõhulohk üle Eesti. Sajab lund ja lörtsi, öö hakul võib tuisata. Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma. On jäidet. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis +1..+3, ida pool öö hakul -1..-5, hommikuks tõuseb 0°C ümbrusse. Päev on enamasti sajuta, vaid Ida-Eestis võib veidi lörtsi sadada. Puhub edela- ja läänetuul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0..+4°C, vana-aasta õhtul langeb sisemaal kohati veidi alla 0°C.

Neljapäeval (1.01) tugevneb Põhja-Euroopa kohal läänevool, mis kannab ka Läänemere äärde sooja õhku lisaks. Eesti jääb enam kõrgrõhkkonna põhjaserva mõjusfääri. Suuremat sadu ei tule, kuid siin-seal tibab veidi vihma. Edela- ja läänetuul on rahutu. Õhutemperatuur on uusaasta ööl -2..+2, aasta esimesel päeval 0..+4°C.

Reede (2.01) jõuab Skandinaavia rannikule aktiivne madalrõhkkond. Edelatuul hakkab ka Läänemere ääres tugevnema, hommikuks paisub väga tugevaks, iilid tõusevad rannikul 20 m/s. Lörtsi- ja vihmasadu laieneb üle Eesti. Päevaks liigub aktiivne madalrõhkkond Botnia lahele. Edelatuule puhangud võivad sisemaal üle 15, rannikul üle 25 m/s tõusta. Jätkub vihma- ja lörtsisadu. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0..+4°C.

Laupäeva (3.01) öösel eemaldub madalrõhkkond Karjala kohale, päeva peale Venemaa põhjaalade kohale ja Eesti jääb madalrõhkkonna edelaserva. Öösel puhub tormine lääne- ja loodetuul ning sajab lörtsi. Päeva peale jäävad sajuhood harvemaks ja tuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+4°C.

Pühapäeval (4.01) jääb madalrõhkkond Põhja-Venemaa kohale tiirutama ja selle serv ulatub Eestini. Madalrõhkkonna lääneserva mööda kandub põhjakaarest külmemat õhku Eestisse. Vahete-vahel sajab lörtsi ja lund. Läänekaare tuul on puhanguti tugev. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -2..+3°C, sisemaal võib -5°C-ni langeda.

Esmaspäeval (5.01) madalrõhkkonna mõju väheneb ja üürikeseks tugevneb kõrgrõhuharja mõju.Kohati sajab lund. Puhub põhja- ja loodetuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -2..-7°C.