Kõrgrõhuala kaitseb ka pilvede arengu eest ja nii saab oma osa sooja tootmisse anda päeval särav päikegi. Samas on saabuv õhumass piisavalt soe, et öösel õhk allapoole nulli ei jahtu. Sooja maksimum saabub laupäeval − siis on Ida-Eestis kohati enam kui 15 kraadi sooja.

Pühapäev toob ilmamuutuse. Läheb taas pilvisemaks ning ka vihmavõimalus suureneb. Teravdatud tähelepanu peab pöörama teisipäevasele ilmale, sest suure tõenäosusega möödub meist lõuna poolt üks tsüklon.

Ilmamudelid on selle trajektoori hüpitanud küll üle Eesti, siis üle Läti ja kaugemaltki veel. Igatahes pole selle teekond veel kindel, kuid too tsüklonike võib pakkuda ootamatusi nii tuule kui ka sademete osas.

Kellele teisipäevane ilm oluline, jälgigu prognoose tähelepanelikult.

Alates pühapäevast langeb ka õhutemperatuur. Päevane maksimaalne temperatuur tõuseb üle kümne pügala veel vaid Ida-Eestis. Laupäevane soe õhumass vahetub külmema vastu ning teisipäeva ja kolmapäeva öösel võib õhutemperatuur kohati taas nullist madalamale langeda. Kuid ega sellelgi külmal pikalt pidu ei ole. Kevad tungib jõuliselt peale ja uuel kesknädalal on oodata järgmist lühiajalist soojalainet.