Neljapäeval mõjutavad Eesti ilma koguni kaks tsüklonit. Vana tsükloni kese on Soome−Karjala piiril, sellega on liitunud Läänemere kohal tekkinud osatsüklon, mis nüüd Venemaa lääneosas.

Sajab hoovihma ja tänu läänekaare tuulele on ilm pisut leebem, õhutemperatuur tõuseb mõnes kohas 10 kraadi lähedusse. Järgmised päevad on paari kraadi võrra jahedamad ja põhjakaare tuul tugevamalt tunda.

Tsüklon püsib reedel, laupäeval ja pühapäeval Venemaa keskalade kohal. Suuremad sajud jäävad paar päeva Eestist eemale, kuid pühapäeval on seesama vana tsükloni jäänus lähemal ja mitmel pool võib sadada nii vihma kui ka lörtsi. Kõige külmem võib olla ööl vastu esmaspäeva.

Teisipäeval-kolmapäeval on väike lootus, et Skandinaavia kohale kerkinud kõrgrõhuharjas õhk mõnevõrra soojeneb ja mingi osa sellest levib ka Eestile.

Kolmapäeval võib-olla satume Skandinaavia põhjaossa saabunud tsükloni lõunaserva. Tuul pöördub edelasse ja soojas sektoris võib õhutemperatuur tõusta üle 10 kraadi. Pikemalt ei näi sel soojusel asu olevat. Lohutus siia lõppu, et praeguste oludega olid viimase paarikümne aasta jooksul sarnased ka 1997. ja 2003. a aprill.