Hoolimata sellest, et plaadi tegemine ei ole enam tasuv äri, vaid pigem muusiku visiit­kaart ning lõplik vormistus tehtud tööle.

Kindlasti eristub Hedvig Hansoni plaat “Esmahetked” viimasel ajal välja antud plaatidest väga mitmes mõttes. Päris keeruline ülesanne on teha mahedat ja heakõlalist muusikat nii, et see igavaks ei muutuks. Selle ansambli puhul on see aga küll hästi korda läinud.

Kindlasti on õnnestumise võtmeks ansamblikaaslaste valik. Tugevamat löögirühma Eesti muusikas annab otsida. Kuna kõik pillimehed on tehniliselt tugevad ja energiast pakatavad muusikud, annab see ka pealtnäha väga rahulikule ja mõtlikule plaadile vägeva hoo.

Kuigi selline muusika tekib (või ei teki) kõikide ansambliliikmete koostöös, on siiski põhjust välja tuua Andre Maakeri ja Kristjan Randalu panus seadete tegijana.

Uut plaati esitles Hedvig Hansoni ansambel kontserditurneel üle Eesti festivali Jazzkaar raames.

Allakirjutanu käis Tallinna kontserdil, see andiski tõuke plaat läbi kuulata.

Erinevalt kontserdist, kus olenevalt istekohast võis virisevam kuulaja (vaatan peeglisse) helikvaliteedi osas kõrva ja kulmu kirtsutada, on plaadil see erakordselt hea.

Heliliselt ja muusikaliselt on tegu pigem tänapäevase (popmuusika) esteetikaga, kus lõplik viimistlus on igas mõttes veatu, kui et džässiplaadiga, millel esmahetkede värskuse nimel mõnigi viga andestatakse. Selles mõttes ei lähe plaadi nimi ja küpsus hästi kokku. Et midagigi kriitilist öelda.

Ja veel: hea lugeja, kui sa selle plaadi endale ostad, siis võta mõni kallis kaaslane kõrvale ja kuula seda plaati. Kui sa just pead seda autos tegema, lülita mootor selleks ajaks välja! Ainult siis saad tõelise naudingu. Kuulamine ongi tegevus. Ja see plaat väärib seda! 


UUS PLAAT

- ”Esmahetked”.

- Plaat ja selle esitluskontsert Jazzkaarel 2013.
- Musitseerivad: Hedvig Hanson, Kristjan Randalu, Ara Yaralyan, Ahto Abner, Andre Maaker.