Algavad erisaated

Juba eeloleval pühapäeval, 28. oktoobril selgub, kes on esimene väljalangeja. Ühtlasi alustavad pühapäeval erisaated, kus võetakse kokku kõik see, millega finalistid saateväliselt terve nädala jooksul tegelevad.

“Eesti otsib superstaari” esimene erisaade on TV 3 eetris 28. oktoobril kell 20, otsesaade esimesest finaalkontserdist algab kell 20.30.

Tänavune viies hooaeg on eriline ka selle poolest, et Eesti Avatud Noortekeskused on moodustanud üle-eestilise superstaari-fännivõrgu, mis tähendab, et igal nädalal toimuvad kõigis ettevõtmisega liitunud keskustes üritused-võitlused ning TV 3 loosib noorte vahel välja eriauhindu ja vabapääsmeid saadete publikusse.

Saatejuhid Henrik ja Karl-Andreas Kalmet on vaatajaile juba tuttavaks saanud oma muheda huumori ning väga hea improviseerimisoskusega.

Viienda hooaja finalistid

- Carl-Philip Madis, 20

Tallinna poiss. Õpib Otsa-nimelises muusikakoolis helirežiid ja laulab bändis Katta Kuulmine. Elu moto: nautida seda, mida teen, ja olla õnnelik. Hobid: muusika ja muusika.

- Elina Born, 18

Pärit Lääne-Virumaalt Lehtsest, õpib Tapa gümnaasiumi 12. klassis. Elu moto: pärast vihma tuleb alati päike! Hobid: praegu küll hobideks aega ei jää, aga tulevikus sooviksin kindlasti, et mu üks hobisid oleks näiteks stilistika.

- Katrin Ruuse, 17

Pärit Valgast, õpib Tartus Jaan Poska gümnaasiumis. Katrin laulab iga päev, sest teisiti ta lihtsalt ei saa ega oska. Elu moto: tulgu mis tuleb! Hobid: laulmine, näitlemine, õmblemine, joonistamine, söömine.

- Anisa Vänikver, 17

Õpib Tallinna Õismäe gümnaasiumi 11. klassis. Unistas juba väikese tüdrukuna suurtest lavadest, telerist muusikavideosid vaadates kujutas ette, et seal on tema. Suurim soov on siduda oma tulevik laulmisega ja selle saate võitmine annaks võimaluse seda teha. Elu moto: mida annad, seda saad ka vastu. Hobid: laulmine, tantsimine.

- Fredi Pärs, 19

Pärit Põltsamaalt. Õpib Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis terviseedendust. Ei ole kunagi muusikat õppinud, nooti ei tunne ja laulnud on ainult Youtube’is. Usub, et superstaaritiitli peab kuidagi välja teenima, aga laulja peaks saama temast sellepärast, et muusika on ainus asi, mida ta teeb südamega. See on tema hobi, suurim huvi ja kirg. Elu moto: ole täpselt selline, nagu sa oled ja jää alati endale kindlaks. Hobid: muusika, samuti paras filmifanatt ja mõnikord meeldib ka joonistada.

- Karl-Erik Taukar, 23

Pärit Viljandist. Õpib Tartu Ülikoolis ja aeg-ajalt paneb ka kelnerilipsu ette. Siiani on mänginud bändides basskitarri ning mikrofoni ette üsna vähe sattunud. Tahab superstaariks, sest peab end heaks lookirjutajaks, instrumentalistiks ja lauljaks. Usub, et suudab Eesti muusikale pakkuda midagi uut ja omanäolist. Elu moto: elada nii, et ei jääks aega vaevata pead butafooriaga nagu “elu mõte”. Hobid: talvel mägedes suusatamine, suvel saun.

- Liis Reisner, 19

Tartlanna. Õpib Otsa-nimelises muusikakoolis ja loomulikult tegeleb iga päev muusikaga. Liisi lemmiklaulja on Tõnis Mägi, kuna kõik Mägi lood on väga hingestatud. Tahab saada superstaariks, sest muusika on osa tema igapäevaelust, muusikaga tahab ta tegelda oma elu lõpuni ning superstaaritiitel aitab sellele kindlasti palju kaasa. Elu moto: “If you can dream it, you can do it.” (“Millest oskad unistada, sellega saad hakkama.” Walt Disney.) Hobid: muusika, muusika, muusika.

- Rasmus Rändvee, 16

Pärnu poiss. Õpib esimest aastat Sütevaka humanitaargümnaasiumis ning laulab bändis Facelift Deer. Rasmuse põhiline väljendusviis on muusika. Elu moto: ma ei oska panna endale olulist ühte lausesse. Hobi: muusika.

- Janek Valgepea,18

Elab Tallinnas. Õpib Tallinna Pae gümnaasiumi 12. klassis ning Otsa-nimelises muusikakoolis pop-džässi laulueriala eelõppes. Meeldib laulda, sest see on ainus asi, mida ta hästi teha oskab.

Tahab saada superstaariks, sest muusika on tema elus väga tähtsal kohal. Tahaks teha head ja erilist muusikat ning jagada seda inimestega. Elu moto: ma ei kahetse asju, mida teinud olen; kahetsen seda, mis tegemata on jäänud. Hobid: laulmine, võrkpall, kitarr, klaver, viiul, uisutamine.

- Toomas Kolk, 25

Pärit Tartust. Toomasel on majanduse bakalaureus Tartu Ülikoolist, samuti Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalaureus laulu erialal. Õpib vahetus­õpilasena Soomes Sibeliuse Akadeemias klassikalist laulu. Elu moto: ma ei mõtle kunagi midagi kurjalt – ükskõik mida ma ütlen või teen. Hobid: jalgpall, jalgpallile kaasa elamine, videomängud, maikad, hea seltskond, kirjutamine, veiderdamine.

*  *  *

Karl-Andreas ja Henrik Kalmet, mida on saatejuhi roll teie ellu lisanud?

Henrik: Uusi tuttavaid, sõpru ja närvipinget.

Karl-Andreas: Väga olulisi muutusi polegi täheldanud; kui, siis vast seda, et kolleegid heidavad meie otsesaates esinemise üle sõbralikult nalja.

Kirjeldage seda erilist otsesaate juhtimise kogemust.

Karl-Andreas: See on otsesaade, mis tähendab, et sul on tegutsemiseks üks võimalus, ja kui läheb valesti, siis…

Henrik: ...siis vaadake saadet, sest elulisi näiteid jagub.

Olete mõlemad linnateatri näitlejad. Mis on kõige suuremad erinevused esinemisel teatris ja telesõus?

Henrik: Kui vastata väga lihtsalt, siis – ühel juhul on publik saalis, teisel aga kodudes.

Kas vennaga koos on saadet juhtida lihtsam või keerulisem?

Karl-Andreas: Õigupoolest pole ma kunagi varem ei üksi ega kellegagi koos saadet juhtinud ning võrdlusmoment puudub. Samas on vennaga loomulikult ses osas lihtsam, et tunneme teineteist niivõrd hästi ja meil on omavahel klapp, mida võõraga oleks vaja alles otsima hakata.

Mida arvate tänavuste finalistide tasemest?

Henrik: Sel aastal on palju väga andekaid lauljaid. Meile tundub, et mitte ainult finalistid, vaid ka tegelikult juba viimased kakskümmend osalejat olid tasemel, mis kõrgus kaugelt üle meie peade.

Kui head lauljad ise olete?

Karl-Andreas: Põhilised lauluharjutused on seni jäänud teatrikooli.

Henrik: Võib öelda, et kui me saatejuhid poleks, siis lauluoskusega me neis saadetes ilmselt ei figureeriks. Samas arvan, et vend Karl-Andreas laulab paremi kui mina, tema mängib ka kitarri.

Saatejuhid Henrik ja Karl-Andreas Kalmet hindavad tänavuste finalistide taset väga kõrgeks.