Vabariigi sünnipäeval tele-esilinastub ETVs algusega kell 11 dokumentaalfilm "Regilaul - laulud õhust" (Eesti 2012), mis on valminud Saksa-Šveitsi režissööri Ulrike Kochi käe all ning pakub võimsaid pilte, mille kaudu saab nähtavaks eriline kudum looduse, inimese ja laulu vahel.

Filmi lõppedes, kell 11.55 algab kaitsejõudude paraadi otseülekanne Vabaduse väljakult. Kommenteerivad Andres Kuusk ja kolonelleitnant Peeter Tali.

Riigi sünnipäeva pidu peetakse Estonia teatri- ja kontserdimajas, kust ETV alustab ülekannet kell 17.55. Vaatajateni tuuakse president Toomas Hendrik Ilvese aastapäevakõne, kontsert, külaliste meeleolud ja mõtted. Vabariigi Presidendi ja proua Evelin Ilvese vastuvõttu näeb traditsiooniliselt kohe pärast kontserti. Aastapäevapidu vahendavad televaatajatele Margit Kilumets ja Meelis Kompus.

Kell 22 on käes aeg, mil esilinastub värskelt valminud "Tuulepealne maa. Ei ole sõda noortele meestele". „Tuulepealse maa“ 13. osa viib vaataja 1943. aasta hilissügisesse. Eesti, nagu ka suur osa Euroopast, on Saksamaa poolt okupeeritud ja näib, et sakslased püsivad kindlalt. Siiski on Punaarmee edusammud märgatavad ja Saksa armee hakkab värbama sõdureid kohalike elanike hulgast. Filmi peateemaks on sõjaaegsed ärevad ja heitlikud olud, noorte eestlaste valikud, eneseotsingud, nende maailmavaate kujunemine ja noormeeste jõudmine Soome. Stsenaristid on Mihkel Ulman ja Lauri Vahtre, režissöör Ain Prosa. Osades Jörgen Liik, Mirtel Pohla, Rasmus Kaljujärv, Märt Avandi, Raivo Trass jpt.

ETV2 näitab 24. veebruaril teemaõhtut, mis on pühendatud filmirežissöör Peeter Simmi 60. sünnipäevale.

Vikerraadio pakub vabariigi aastapäeva "Jutusaate" kaudu kohtumist tekstiilikunstniku ja pärandikandja Anu Rauaga, kelle tehtud vaibad on paljudes Eesti Vabariigi saatkondades üle maailma. Saade algab kell 10.10. Eesti Muinsuskaitse Seltsi auesimees Trivimi Velliste ja saatejuht Piret Kriivan teevad algusega kell 11.20 jalutuskäigu Kaitseväe kalmistule mälestusehise juurde ning räägivad sümbolitest ja märkidest, mis aitavad meil hoida rahvuslikku mälu. "Keelesaates" kell 15.05 tuleb Eesti Keele Instituudi direktori Urmas Sutropiga juttu eesti keelest ja identiteedist läbi ajaloo. Samuti mõtiskletakse, kuidas ühendada eurooplase ja eestlase identiteeti. Helgi Erilaid jutustab kell 16.05 Oleviste ja Niguliste kiriku lugu sarjas "Aja jälg kivis". Ka Vikerraadios on kell 18 otseülekanne pidulikult aastapäeva kontserdilt.

Klassikaraadiost kuuleb sel päeval palju eesti muusikat ja vestlusi muusikainimestega. Kell 9 räägib oma elust muusikas dirigent Eri Klas, kell 13 algav sari "Legend" on pühendatud Gustav Ernesaksale. Kell 16 jõuab eetrisse Mari Kalkuni ja Riho Sibula kontsertsalvestus. Otseülekanne Estonia kontserdimajast algab kell 18 ja selle järel kõlab Tõnu Kõrvitsa autoriõhtu. Vabariigi aastapäeval tähistab oma sünnipäeva ka Raadioteater, sel puhul kuuleb kell 15 Jüri Tuuliku kuuldemängu “Kuuldemäng. Kõige kaunim”.

Raadio 4 eetris on otseülekanded varahommikuselt lipuheiskamiselt ja pidulikult aktuselt Estonia kontserdisaalis. Eetris on pidupäeva erikava Inga Sozinova juhtimisel, kus muu hulgas kõlavad Eesti-teemalised viktoriinid ning helilõigud faktidega kodumaa ajaloost ja kultuurist.

Raadio 2 mängib 24. veebruaril ainult eesti muusikat.