Töötajate põhipuhkusele lubamist saab tööandja korraldada puhkuste ajakavas, kui tööandja on lubanud üle 10% töötajatest korraga põhipuhkusele, ei ole see aluseks, et keelduda töötajale õppepuhkuse andmisest.

Õppepuhkuse eesmärk on anda töötajale vaba aega õppimiseks. Töötaja õigusele õppepuhkust kasutada vastab tööandja õigus küsida andmeid selle kohta, kas õppepuhkust kasutatakse eesmärgipäraselt. Eesmärgipärase õppepuhkuse kasutamise tõendamiseks saab töötaja küsida koolitusasutuselt teatise, millele palub märkida näiteks õppetöös osalemise, eksamiperioodid, lõpetamise ajakava vms informatsiooni.

Aga seaduses ei ole piiratud aega, millal võib õppiv töötaja puhkust võtta. Töötaja on vaba otsustamaks, millal soovib õppepuhkust kasutada. Õpe ei koosne ainult eksamisessioonidest ja loengutest koolis ja tööandja ei saa keelata töötajale õppepuhkust kui jäädakse seaduses ettenähtud piiridesse.

Õppepuhkuse puhul tuleks arvestada töötaja ja tööandja kohustust käituda üksteise suhtes heauskselt, arvestades vastastikuste huvidega.