Ta töötas kunagi ka lasteaias (vene ajal) ning on avalikult tunnistanud, et ta on sealseid lapsi füüsiliselt karistanud ja peab seda normaalseks. Mina tahaksin, et minu laps ei peaks mitte kunagi sellise inimese seltskonnas viibima, kuna ma tunnen et see on otsene oht tema heaolule. Lisaks elavad vanavanemad väga räämas korteris, mis ei ole sugugi sobiv keskkond lapsel viibimiseks. Mees aga ei leia, et meie lapse heaolu oleks piisavalt tähtis, et teda sellisest inimesest, nagu on meie lapse isapoolne vanaema, eemale hoida. 

Kuidas ma saaksin seda takistada nii, et igasugune kontakt, mille mu mees minu lapse ja oma ema vahel tekitab, oleks seadusega keelatud? Teiseks, kas mul on võimalik seda 4000 eurot välja nõuda oma ämmalt, kui on tõestatav, et ta on selle summa võlgu?

Vastab jurist Hanna Kivirand, Õigusbüroo Puurits & Partnerid

Kui Te lapse isaga antud küsimuses kokkuleppele ei jõua, on Teil õigus perekonnaseaduse § 143 lõike 4 alusel kohtult taotleda, et kohus keelaks lapse vanaemal lapsega suhtlemise või vähemalt piiraks lapse ja vanaema suhtlemist. Vastava avalduse esitamisel peate kohtule ka tõendama, et vanaema ja lapse suhtlemine mõjub lapsele kahjulikult.

Kui lapse vanaema on Teile võlgu ja Te suudate seda tõendada, on võimalik võlgnevus kohtu kaudu lapse vanaemalt välja nõuda.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.