Hommikune auto laadimine on stressirohke ja väsitav (kui sa just varajane ärkaja ei ole ja auto pakkimist kell 5 hommikul ei alusta). Kauba ja muu vajaliku pakkimine võtab alati kauem aega, kui eeldada võiks ja ei ole midagi mõnusamat, kui laadapäeva varahommikul kodus rahulikult tass kohvi juua rahmeldamise asemel.

Jõua kohale varakult

Ole kohal aegsasti, säti üles oma lett, paiguta varud mugavalt ning ehi lett oma kaunite toodetega. Oled päevale vastu vaatamas värske ja rahuliku olemisega.

Võta kaasa vahetusraha

Säästa oma närve ja kliendi aega sellega, et sul on olemas parajas koguses vahetusraha väikestes sedelites ja müntides. Sinu jaoks võib loogiline olla, et müüjal ju päeva alguses kassa veel tühi on, kuid klient tuli otse pangaautomaadist, 50-e eurone näpus.

Pea oma laadakogemuste kohta logi

Mõtle ette ning tee järgmiseks aastaks osa tööd ära. Pane kirja tähelepanekud selle kohta, mida küsitakse enim (mida sul muidugi just kaasas ei juhtu olema) ning mis müüb hästi. See, mida müüd hästi läbi veebi ei pruugi sugugi kattuda sellega, mida eelistatakse sinult osta laadal. Pane kirja ettepanekud, soovitused, kriitika – kõik, mis järgmisel korral kasulikuks teadmiseks võib osutuda.

Kui vähegi jalad lubavad – seisa oma leti taga

Ole külastajatele nähtav ning tervitav. Mis on ärritavam kui müüjad, kes istuvad oma telgis või leti taga,jalad kastil ning surfavad telefoniga Facebookis? Mõned lausa kuulavad muusikat – või vaatavad filmi, kes teab – neid ei taha kuidagi häirima minna küsimustega toodete kohta.

Suhtle inimestega

Räägi juttu oma naabritega ja loo nendega sõprust, võttes vastu kogemusi ja jagades enda omi. Hea suhe naabritega on kasulik ka siis, kui sul wc vajadus peale peaks tulema – peale su leti valvamise suudavad ehk nii mõnegi potentsiaalse kliendi kohal hoida, kuni sa tagasi oled.
Suhte laada külastajatega vabalt. Vasta küsimustele, küsi ise küsimusi, naerata tingimise peale olenemata sellest, kas sinu vastuseks on jaa või ei. Me kõik tahame saada odavamalt, las nad küsivad pealegi. Suhtlemine on alati positiivne ja kes teab, äkki satub just sinu leti ette keegi, kes otsib su toote sarnast kaupa oma edukasse poodi?

Tegele leti taga käsitööga

Vali mõni lihtsam tegevus, mis sinu täit tähelepanu ei nõua, muidu oled samas kastis nagu Facebookis surfajad. Kuid võib-olla on sul vaja millegi juppe ühendada või lõngaotsi peita. Võib-olla midagi puhastada, ette valmistada. Nii kasutad aega mõistlikult kui tõmbad külastajate tähelepanu ning uudishimu.

Võta kaasa visiitkaarte või veel parem – postkaarte

Isegi kui uudistajad sinult midagi ei osta (seekord), pista neile pihku oma visiitkaart, millel leidub ideaalis sinu veebilehe aadress ja viide su Facebooki lehele. Minimaalselt sinu nimi ja telefon ning viide su tootele. Kui aga võimalik, telli omale pakike postkaarte (odav materjal töötab ka hästi), kuid investeeri mõnikümmend eurot kenasse kujundusse, mis sisaldab sinu andmeid ning jaga hoopis neid.

Äkki oled sel aastal mitmel laadal – lisa kaardile oma laadakalender, nii saavad inimesed hinge kipitama jäävate toodete järgi tulla mõnel teisel sündmusel.Postkaarte hoitakse meenetena ja eriti kenad lähevad kiirelt kodus stendile või külmkapi uksele. Nii olen neil nina all ja tõstad oma müügivõimalusi märgatavalt.

Märgista eelnevalt oma tooted ära

Ära tee seda viga, et müüd oma kaupa nii, et sinu nimest või ettevõttest märkigi kaasa ei saa. Minimaalselt riputa külge silt, millel leiduvad su andmed või mis veel parem – märgista oma tooted jäädavalt. Nii lood sa oma brändi kuid annad inimestele ka võimaluse sind hiljem uuesti üles otsida lisaostude jaoks. Ei saa sind ja su kaupa ka tuttavatele edasi soovitada, ei internetist otsida. Kui su tooted on puidust, põleta oma kaubamärk sellesse, kui savist, siis graveeri see sisse. Kui aga tekstiilist, siis õmble toote külge oma nimega sildike.

Suvine esmaabi kuuma ilma tarbeks

Suvel võib katusega leti taga olles päris palav hakata. Sel juhul pane õhtul enne laata üks niiske köögirätik zip-lukuga kilekotti ja pista see sügavkülma. Pane külmkapi uksele silt “Ära maha unusta!”. Võta see külmakastiga koos värskendavate jookidega kaasa ning kui kuumaks kisub, on see külm rätik kaela ümber mõnusalt jahutav.

Pikemalt võid lugeda KunstiMeistrite blogist!