Võitjaks osutunud Andre farmi juust Andre Grand Old köitis žüriiliikmete tähelepanu eeskätt erilise maitse tõttu. “Andre juustu puhul oli määravaks selle aromaatsus ja omapärane maitse, mis on aastase laagerdumise tulemus. Samuti oli silmapaistev ettevõtte läbimõeldud tegevusplaan ja tootearendus,” selgitas Nurm.

Lisaks üldvõitjale tunnustati kuue alagrupi võitjaid:

Parim lihatoode 2017 – Rebaseonu E-vaba grillvorst peediga (Rebaseonu.ee)

Parim jook 2017 – Säga-Aaviku astelpajumahl (Säga-Aaviku talu)

Parim piimatoode 2017 – Andre Grand Old (Andre Juustufarm)

Parim pagaritoode 2017 – Kaarli matkaleib (Kaarli Talu)

Parim tervisetoode 2017 – Sativa kooritud kanepiseemned (Sativa Tooted)

Parim maius 2017 – Andre juustušokolaad (Andre Juustufarm)

Parima talutoidu konkursile esitatud talutooteid hindas komisjon, kuhu kuulusid toidublogijad, toiduajakirjanikud, kokk, ettevõtja, kaubanduse esindaja ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu esindajad.

Parima talutoidu konkurss sai alguse 2016. aastal ja tänavu osales 45 toodet. 2017. aasta parima talutoidu väljaselgitamiseks hindas professionaalne žürii nii talutoodete maitseid, pakendeid, tootjate äriplaane kui ka tootearendust ja turunduse ideid. Konkurss “Parim talutoit 2017” on turuarendustoetuse abiga rahastatud tegevus. Talutootjate tooteid aitab leida Eestimaa Talupidajate Keskliidu poolt 2014. aastal loodud spetsiaalne märk „Ehtne talutoit“, mida kasutab nüüdseks üle 50 tootjat.