Kalmar Mägi ehtne suitsusaunasink tunnistati suvel Tartus toimunud toidufestivalil parimaks toiduaineks.

Laatadelt ja poodidest leiab suitsu­saunasinki, mis tegelikult pole sauna isegi kaugelt näinud, rääkimata selle lõhnast või maitsest.
Loe edasi...

Järgmisest aastast peavad koduomanikud oma prügist eraldi välja sorteerima biolagunevad köögijäätmed, klaasi, plasti ja metalli. Igale jäätmeliigile tulevad

eri värvi prügikastid.

Kui kassidele on toas loodud mõnusad elutingimused, ei soovigi nad õue minna, ütleb kassiomanik Heleri Ilves.
Nii mõnelegi kassiomanikule ja ka kassidele endile tuleb tõenäoliselt üllatusena, et Eestis kehtivate seaduste kohaselt ei tohi kiisusid ilma järelevalveta õue lubada.

Hiigelmaasikad "Rumba"

Eesti maasikakasvatajad väidavad, et siinsed marjad ei sisalda nii suurt “keemiapaketti” kui välismaised.
Uurisime, kas see vastab tõele.


Piir tavalise ja mahepõllumajanduse vahel on õrnem kui läbipaistev õhk – Eestis on üle 300 põllumassiivi, kus maaharija võib tahtmatult mürgitada taimi, mis peaksid pestitsiididest puhtad olema.

Selline ta ongi – Matsimoka 100 ruutmeetrit lihatööstust endises tallis. Pildil (vasakult) on Sten Inno, Aivar Inno, Marian Reiss ja Maiken Noor.
Hulja perefirma Lääne-Virumaal teeb moodsa tehnikaga vanamoodsat suitsuvorsti ja suitsusinki.
Loe edasi ...
Eesti Maaülikooli tudengid tegid Eestis müüdavate meside pimetesti.

Maaleht korraldas koos Eesti Maaülikooli õppejõu Indrek Keresega tudengite seas testi, et valida eestlastele kõige rohkem mokka mööda mesi.
Loe edasi ...

Valitsuse määruse kohaselt, mis on ajale jalgu jäänud, kogutakse tasu asjadelt, mida peaaegu keegi ei osta ega kasuta. Kui aga määrust muuta, võib see muu hulgas tähendada nutitelefonide maksustamist.
Loe edasi ...
Foto on illustreeriv
Maasikajogurti puhul võiks eeldada, et seal sisalduvad maasikad annavad jogurtile maitse. Kui aga vaadata jogurtite koostist, siis selgub midagi muud.
Loe edasi ...

„Kohvijoomine ilmast ei sõltu,“ ütleb kohvimeister Ain Kaljumäe. „Juuakse siis, kui päike lõõmab ja siis kui vihma sajab. Pigem on asi ikka iga inimese harjumustes kinni.“
Loe edasi ...