Jaapan
Jaapanis on aastavahetus kõige tähtsam püha, sümboliseerides uuenemist. Detsembris peetakse nn unusta see aasta pidusid, et öelda hüvasti probleemidele ja valmistada end ette uueks alguseks. Arusaamatused ja viha unustatakse, majad küüritakse puhtaks. Populaarne komme on saata uue aasta kaarte. Uue aasta esimene päev on rõõmupäev ning mingit tööd siis ei tehta.

Hispaania
Hispaania vana-aastaõhtu rituaal on süüa südaööl 12 viinamarja. Selle mõte on tagada algaval aastal 12 õnnelikku kuud.

Holland
Hollandi komme on põletada tänavatel jõulupuudest tehtud tuleriitu ning teha ilutulestikku. Tuli põletab ära vana ja tervitab uut.

Kreeka
Kreekas kogunevad inimesed vana-aastaõhtul linnakeskusesse või väljakule viimase hetke šopingule või lihtsalt jalutama ja aega veetma. Koogitainasse segatakse hõbe- või kuldmünt. Kes leiab oma küpsetise seest mündi, seda tabab uuel aastal erakordne õnn.

Uue aasta esimesel päeval mängitakse õnnemänge. Kaarte mängitakse ja täringuid veeretatakse nii kohvikutes kui ka kodudes üle terve maa.

Kodudes on tavaks mängida kaarte veel vana-aasta õhtul. Panused hoitakse tavaliselt madalal, et kaotajaid mitte kurvastada.

Inglismaa
Inglismaal avavad inimesed uue aasta tulekul tagaukse, et lasta vana aasta sealtkaudu välja, ja paluvad esimesel tumedapäisel mehel, keda näevad, astuda sisse esiuksest, kandes soola, sütt ja leiba. See tähendab, et aasta jooksul on kõigil majas piisavalt süüa (leib), raha (sool) ja sooja (süsi).

Wales
Inimesed Walesis usuvad, et peab maksma ära kõik võlad, enne kui uus aasta algab. Usutakse, et kui oled aasta lõpus võlgu, tulebki üks võlgadeaasta.

Puerto Rico
Puerto Ricos viskavad lapsed veeämbrid südaööl aknast välja. See puhastavat kodu kõikidest pahadest vaimudest.

Prantsusmaa
Prantslased usuvad, et kuhja pannkookide söömine toob head õnne ja tervist.

Armeenia
Armeenia naised küpsetavad oma perele erilise leiva. Tainast sõtkudes soovitakse sinna sisse kõike head.

Portugal
Põhja-Portugalis käivad lapsed jõululaule lauldes majast majja. Neid kostitatakse ja neile antakse münte. Lapsed laulavad vanu laule, mille kohta öeldakse, et need toovad õnne.

Rumeenia
Rumeeniast on teada komme kuulatada, kas taluloomad aastavahetusel räägivad. Kui loomad seda teevad, toovat see halba õnne. Seega tunnevad rumeenlased kergendust, kui ei kuule loomi rääkimas.

Boliivia
Boliivias tehakse ilusaid väikesi puust või õlgedest nukke, mis riputatakse kodude ümber, et tuua head õnne.

Saksamaa
Saksamaal nagu Eestiski on kombeks valada õnnetina.