Alternatiive, mille vahel valida on mitmeid ning valiku langetamisel on oluline teada konkreetse kortermaja või piirkonna võimalusi. Rääkides kortermajadest, siis osades on kindlasti (koostöös korteriühistuga) valmisolek valitud teleoperaatoriga liitumiseks juba loodud. Tõenäoliselt on tegu mõne kaabeloperaatoriga, kuid täpsema info saamiseks soovitan pöörduda oma korteriühistu esimehe poole. Üks alternatiivsetest lahendustest kaabeltelevisioonile on satelliittelevisioon, mis levib kõikjal üle Eesti - nii Alutaguse metsades, väikesaartel kui Lõuna-Eesti kuplite vahel. Selleks on vajalikud vaid sobilikud võimalused satelliitantenni paigaldamiseks.

Kui senini on satelliittelevisiooni võimalusi kasutatud peamiselt eramajades, siis tegelikult saab sellise ühenduse tuua ka kortermajadesse. See ei tähenda mitte kümnete “taldrikute” kinnitamist maja katusele või fassaadile, vaid ühistu loal ühe võimeka antenni ning “ühenduse jagaja” ülesseadmist. Iga korteriomanik saab seejärel valida, kas soovib oma koju Viasati telepilti või eelistab teisi lahendusi.

Olukord, kus oma lemmiksaadete edasi vaatamiseks peab liituma tasulise teenusepakkujaga, võib tekitada televaatajates nurinat. Samas tasub meeles pidada, et tasuliste teenusepakkujate pildikvaliteet ja kanalite valik on vabalevi võimalustest kordades paremad. Nii saab Viasati kõige tagasihoidlikuma teenusepaketi tellija lisaks täna vabalevis nähtavatele telekanalitele elada kaasa laiale valikule meelelahutuskanalitele alates tõsielu- ja uudistekanalitest laste- ja spordikanaliteni. 

Ühel hetkel võib vabalevist näha vaid kolme eestikeelset kanalit. Kindlasti ei tasu tänastel vabalevi jälgijatel jätta teleoperaatori valik viimasele minutile. Igati mõistlik on aegsasti tutvuda erinevate pakkujate võimalustega ning leida endale sobiv teleoperaator, kes toob uudistesaated ja kvaliteetse meelelahutuse lihtsalt ja mugavalt Sinu telerisse.