Tingimused

1. Pudeli minimaalne suurus 0,5 l.

2 Pudelile peavad olema kas kirjutatud või kleebitud järgmised andmed.

- Valmistamise aasta.

- Veini nimi. Vein võib olla nimetatud sarja nimega (à la Veinivilla, Patukoti Peaparandus, Kuldne Kuma), kuid see pole kohustuslik. Kohustuslik on märkida tooraine. Võimalusel märkida ka veini kangus.

- Veini kategooria, milles vein autori arvates võistlema peab: valge kuiv, valge poolkuiv, valge dessert, punane kuiv, punane poolkuiv, punane dessert, vahuvein.

- Pudelid peaksid olema pakitud pappkasti. Ühes kastis võib olla mitu sama valmistaja veini, kuid mitte rohkem kui kuus eri veini ühelt autorilt.

- Iga sorti veini (mitte iga pudeli) kohta peab kastis leiduma eraldi ümbrik, mis sisaldab täpsemat infot veini enda ja veini valmistaja kohta (nimi, aadress, meiliaadress, telefoninumber). Ümbrikul peab olema sama veini nimi, mis pudelil.

3. Iga esitatavat veini peab olema kolm pudelit – üks eelvooru ja üks finaali jaoks ning üks juhuks, kui eelmistega peaks midagi juhtuma. Kui soovite oma mitte edasi jõudnud veine hiljem tagasi saada, pange sellekohane märge kohe veini dokumentatsioonile kaasa ning peale eelvoore saate need ise Veinivillast kätte. Ülejäänud veine kasutatakse õppematerjalina ära veinimeistrite koolitamisel.

Eelvooru saavad kõik veinid pimedegustatsioon tehakse vastavalt veinipudelil olevale infole. Eeldegustatsiooni käigus veini teise rühma ümber ei tõsteta (aga žüriil on erandkorras selline õigus siiski olemas). Eelvoorud toimuvad aprillis ning hindavad nii veiniasjatundjaid kui mitteprofessionaalid.

Žürii valib finaali veinid ja finalist saab sellest teate kontaktaadressile ning neist antakse Maalehe kaudu teada. Koduveinikonkursi finaal toimub juuni alguses Haapsalu veinipäevadel Kuursaalis.

Kuidas saata?

Pappkasti pakitud pudelid saata postiga aadressile:

OÜ Veinivilla, nõudmiseni

Rännaku pst 9a

10901 Tallinn

Postkontoris pakki üle andes märkige, et tegu on pudelitega ja kergesti puruneva kaubaga.

Veinid võib ka ise kohale tuua Tallinna Veinivilla kauplusesse Rännaku pst 10, kuid ainult eelnevalt helistades telefonil 508 7222.

Auhinnad on välja pannud Sommeljeede Assotsiatsioon, suhkrufirma Dansukker, trükikoda Dwalin OÜ, Joogikoolitused, Viinitalo Melkko OY, Maaleht ja Veinivilla. Auhindu võib tulla juurde vastavalt toetajate lisandumisega.