Avatud toidutööstuste nädal sai avalöögi Leiburis


 Avatud toidutööstuste nädala avamine Leiburis
Avatud toidutööstuste nädala avamine LeiburisFoto: Katrin Press, Maaeluministeerium

Sel nädalal toimub esmakordselt üle-eestiline avatud toidutööstuste nädal. Külalisi võtavad vastu 18 Eesti toidutööstust, kokku toimub nädala jooksul üle 80 ekskursiooni. Nädal avati pühapäeval leivatööstuses Leibur, kus koolilapsed koos suuremate toidutööstuste juhtidega valmistasid Eesti unistuste võileibasid.

„Esmakordselt avavad Eesti toidutööstused ühiselt oma uksed ja nädala jooksul saab üle Eesti tutvuda piima-, pagari-, joogi-, kala-, valmistoidu-, jäätise- ja kondiitritööstustega,“ ütles maaeluministeeriumi Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp. „See on väga hea võimalus näha, kuidas valmib suurem osa toidust meie toidulaual. Näha saab tootmisi kalatööstusest kuni suurima toiduõlitehaseni Jõgevamaal Painkülas.“

Tänavu võtavad avatud toidutööstuste nädalal külalisi vastu 18 Harjumaa, Järvamaa, Jõgevamaa, Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Pärnumaa ja Tartumaa ettevõtet. Kokku on plaanis üle 80 ekskursiooni ettevõtetesse.

Kuna kohtade arv on piiratud, tuleb avatud toidutööstuse nädala ekskursioonidel osalemiseks end eelnevalt registreerida SIIN. „Huvi osalemise vastu on olnud suur, kuid mitmele ekskursioonile on veel kohti,“ selgitas Kadi Raudsepp.

Maaleht maksab igal kuul ühele tellijale Eesti keskmist palka ja nii 12 kuud järjest.
Telli Maaleht ja osale tellijapalga loosimises!
Vaata lähemalt >

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare