Toodete hindamise viisid läbi uusimate kvaliteedistandardite ja tunnustatud meetodite põhjal kvalifitseeritud eksperdid. Kesksel kohal oli kvaliteedi sensoorne hindamine - toote välimus, värv, konsistents, lõhn ja maitse. Samuti tehti toodetele akrediteeritud laborites keemilised, mikrobioloogilised ja füüsikalised analüüüsid.

Sõltuvalt hindepunktidest antakse tootele kuld-, hõbe- või pronksmärk. Kuldse märgi saamiseks peab toode hindamisel saama vähemalt 4,85 punkti maksimaalselt võimalikust viiest, hõbemärk antakse tootele, mis sai rohkem kui 4,55 punkti ja pronksmärgi saamiseks peab hindamistulemus olema üle nelja punkti.

E-Piima Lepasuitsu Eesti juust sai hindamisel maksimaalsed viis punkti, E-Piima Special juustu hindamise tulemuseks kujunes 4,47 punkti.

Eesti Põlllumajandus-Kaubanduskoda, kelle toiduainete kvaliteedisüsteem on välja arendatud DLG süsteemi eeskujul, on mõlemale juustule andnud varasemalt Tunnustatud Eesti Maitse kvaliteedimärgi.

„Kõrge hinnang E-Piima juustudele on hea uudis kogu Eesti piimandussektorile. Sõltumatu rahvusvaheline tunnustus on heaks eelduseks Eesti juustu turustamiseks Saksamaa ja Lääne-Euroopa (jae)turgudel, kus meie toidutooted on veel suhteliselt vähetuntud. Eesti on 2014. aastal Berliinis maailma ühe suurima toidumessi Grüne Woche partnerriigiks – messil saab Eesti juustu seekord juba tutvustada sakslastele hästi tuntud DLG kvaliteedimärgi abil,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.