26. oktoobril hinnavaatlust teinud Eesti Konjuktuuriinstituudi andmetel maksis Eesti õun Tallinnas Nõmme turul 30 krooni, Jaama ja Keskturul ning Tartu turul 25, Viljandi ja Pärnu turul 20, Jõhvi turul ja Haapsalu turul 10 krooni. Võrreldes eelmise nädalaga tõusis Eesti õuna hind turgudel 12,6%.

Piimal ja leival kaks krooni otsas

Tarbijakaitseamet vaatles oktoobris toodete ja teenuste hindu viies Eesti linnas - Kuressaares, Jõhvis, Viljandis, Tartus ja Tallinnas.

Kui veel septembris maksis Toolse leib poodides keskmiselt 7,9 krooni, siis oktoobris oli hind tõusnud pea kahe krooni võrra ehk keskmiselt 9,7 krooni. Üle kahe krooni on tõusnud Tallinna Peenleiva hind – septembris 9,4 krooni, oktoobris juba 11,8. Hinnatõusust ei jäänud puutumata ka Kirde sai, mis maksis oktoobris keskmiselt 7,8 krooni (septembris 5,8).

Piimasõda on mõju avaldanud pea kõigile piimatoodetele – odavaim kilepakendis piim (2,5%) maksis eelmise kuu vaatluse ajal veel 7,9 krooni, kuid oktoobris oli keskmine hind 9 krooni. Vaatlusalustest poodidest müüsid piima odavama ehk piimasõjaeelse hinnaga (7,9 krooni) vaid Lasnamäe Prisma ja Säästumarket Tallinnas ning Maksimarket Viljandis.

Lihatoodete osas suuremaid muutusi ei toimunud, nimetada võiks siiski Rakvere lihakombinaadi Doktorivorsti, mille hind oli septembris keskmiselt 62,3 krooni, kuid oktoobris oli see langenud 56,2 kroonini.

Köögiviljade hinnad on langenud: lahtise pesemata kartuli kilo hind on septembriga võrreldes langenud 4,6 krooni peale (septembris 5,2); pestud lahtise porgandi kilo langes 5,8 kroonilt 4,7-le, värske kurgi kilo 19,5-lt kroonilt 18,9-le ning banaani kilo 19,5-lt kroonilt 15 kroonile. 

Põhjaliku hinnavõrdluse tabeli leiad Maalehe paberväljaandest.