Suvepuhkusele kulutavad oma sissetulekust proportsionaalselt kõige rohkem bulgaarlased ja eestlased – mõlemad kulutavad 72% leibkonna ühe kuu netosissetulekust. Eesti perekond kulutab suvepuhkusele 1426 eurot. Eestlaste kannul on leedukad, kes kulutavad puhkusele 71% pere netosissetulekust ehk 1357 eurot.

Proportsionaalselt kõige väiksema osa sissetulekust kulutavad puhkajad Hollandis, Soomes ja Suurbritannias. Soome perekond investeerib suvepuhkusesse kõigest 35% pere kuupalgast ehk 1068 eurot.

Eestlane paneb puhkuse ajal näpud mulda

Eesti pere veedab puhkuse koduselt aias, sportides ja hobidega tegeledes. Kodule ja aiale kulutab Eesti perekond suvepuhkusel ligikaudu 242 eurot, sotsiaalsetele üritustele kulub suvel 171 eurot ning sportimisele ja hobidele kulub Eesti perel 285 eurot.

Eurooplaste kõige populaarsem ajaveetmise viis on reisimine oma kodumaal (18%), sellele järgnevad sotsiaalsed tegevused (näiteks päev rannas, väljas söömine, klubide külastamine jms) ning suveriiete ja jalanõude ostmine (13%).

Kodumaal reisimisele kulutatakse suvel rohkem kui välisreisidele

Ligi 20% eurooplaste suvepuhkuste kulutustest läheb kodumaal reisimisele ning kõigest 8% eelarvest on planeeritud välismaal reisimisele. Üllataval kombel on vaid hispaanlased valmis kulutama kuni 20% oma leibkonna sissetulekust välismaal reisimisele.

“Iga aastaga tekib aina rohkem võimalusi aktiivseks puhkuseks ja lõõgastumiseks ka Eestis. Usun, et kui ilmaga veab, siis on parim koht suvepuhkuseks just Eestis,” lisas Ferratum Bank Eesti koordinaator Tanel Tarkmees.

Eestlane kasutab hea meelega mobiilipanka ja AirBnB majutust

Eestlane hotellitoa eest üle 100 euro maksma ei kipu. Küll aga kuulub Eesti pere nende sekka, kes kasutavad uuenduslikke majutusvõimalusi – näiteks AirBnB teenuseid. Koguni 34% eestlastest plaanib suvepuhkuse ajal vajadusel AirBnB võimalusi kasutada.

Ka plaanib üle poole eestlastest puhkuse ajal mobiilipanka kasutada. Mobiilipanga kasutamine on reisides mõistlik, sest pangakaardi debiteerimise summad on kohalikus valuutas. Nii saab vältida pankade ja krediitkaardifirmade poolt välismaal reisimise ajal kehtestatud tasusid valuutavahetusele.

Ferratum Grupi puhkuse-uuring Summer Barometer 2017™ toimus neljandat aastat, see korraldati anonüümselt, standardiseeritud online-küsitlusena, mis saadeti meili teel Ferratum Grupi klientidele 16 riigis üle maailma. Kokku osales puhkuse-uuringus üle 10 000 leibkonna kokku 16 riigist.