03.11.2016, 12:14
Eesti saartel pruulitud koduõlu jõudis USA õlleajakirja
Bostoni õllekultuuriajakiri BeerAdvocate võttis oktoobrinumbris teemaks Saaremaa, Muhu ja ka Hiiumaa koduõlle traditsioonid ning siinsed koduõllemeistrid.
FOTO:
Õlleajakirjanik Martin Thibault külastas koduõllemeister Meelis Seppa Kõrkkülas ning nentis, et Sepa koduõlu on kange ja rikkaliku maitsega, kus on tunda kadaka rohelist maitset.
Kuigi Sepp pruulib korraga 200 liitrit, on tema koduõlu mõeldud vaid sugulastele ja sõpradele jaani- ja jõuluajal pakkumiseks.
Hiiumaal külastas ta Paavo Pruuli, kes ei kasuta õlleteoks küll linnaseid, kuid kelle puidust meskikatel on vanem kui tema vanaisa.
Õlleajakirjanik käis ka Pihtla õlletehases ja maitses sealset taluõlu, mis nagu iga teinegi koduõlu on elus pidevas muutumises.
Thibauolt toob välja, et meie koduõlu ei sarnane ühegile teisele Läänemaailma õllele ning seda tuleb juua avatud meelega.