Järgmine tõsisem teema on tolm, mis tekib teravilja teisaldamisel ja jahvatamisel. See võib sissehingamisel põhjustada tõsiseid terviseprobleeme, nii allergiat, bronhiiti kui astmat. Tervisekahjustuste ennetamiseks tuleb valida sobivad hingamisteede kaitsevahendid ja tolmuses töökeskkonnas viibides neid alati kasutada. Kui õhus on piisavas koguses tolmu plahvatuse tekkeks ja leidub ka süüteallikas, võib tolm põhjustada ka tulekahjusid. Nii on juhtunud viljakoristusel, kui kombaini tulistele osadele koguneb palju tolmu.

Kontrollid tuleb ka mahutite juures olevaid liikumisteid. Liiga sageli on paljud trepid, redelid, platvormid ja käiguteed ise ehitatud juhuslikust puitmaterjalist. Kuna neid kasutatakse suhteliselt harva ei panda tähele, kui käiguteel on mõni laud purunenud, piirdelaud puudu või redel deformeerunud. Kuivatites on liikumisteed ohtlikumad kui laoruumides. Sinna kipub jääma ette kaableid ja voolikuid või muid takistusi, mida on ebapiisava valgustuse tõttu raske märgata ja seetõttu seal komistatakse ja kukutakse.

Lisaks veel ohud kokkupuutest konveierite või transportööride liikuvate osadega, kokkupõrke oht laaduritega, kuivatites ja veskites müra ning võimalik on ka bioloogilise ohuteguri, hallituse esinemine.