FOTOD: Eestis tõstab pead tõeline juustubuum
Eestis pidavat söödama keskmiselt 12 000 tonni juustu aastas, kusjuures suurema osa sellest moodustab meie enda tuttav ja kodumaine võileivakate – Eesti juust. Viimase viia aasta jooksul on aga keskmise kodumaise tarbija juustulembus kasvanud ligikaudu poole võrra, mistõttu on turule tekkinud juurde võimalusi ka kodumaistel eksklusiivsete juustude valmistajatel Euroopast tuleva toodanguga jõudumööda mõõtu võtta ning end kehtestada.
Nii on võimalik ka nüüdseks nelja aasta jooksul end Eestis edukalt sisse seadnud Juustukuningate poeketi eksklusiivsete juustude poodides osta spetsiaalselt nendele ja meie tarbijale valmistatud kodumaist toodangut, mis suudab Hollandi kaubaga võrreldes edukalt vähemalt samaväärselt esineda.
„On selge, et kodumine juustutootmine on alles oma arengu alguses,“ kinnitavad messil oma tooteid pakkuvad erinevad juustutootjad ja lubavad lähiajal üha uusi maitseid turule tuua.