Koimla külas tegutsev Eesti läänepoolseim maasikakasvataja Taavi Põld avas maasikamüügihooaja teisipäeval Kuressaares.

“Maasikas on superhea ja supermagus,” kiitis Saaremaa Viljad OÜ juht Põld Saarte Häälele haruldaselt päikeseküllases kevades kasvanud marju.

Ligemale 30 kilo isuäratavaid ’Rumba’ sorti maasikaid müüs ta hinnaga 14 eurot kilo läbi kahe tunniga.

Välismaistest marjadest on varakevadised Kreeka ja Itaalia Tartu avaturul maasikad asendunud valdavalt siiski Poola, mitte eestimaiste maasikatega.

„Päris head ja magusad, hindki mitte väga krõbe – 3,50 eurot kilo,“ pidas üks maasikaostja, kellega Maaleht turul vestles, Poola marjade ostu õnnestunuks.

Nende hind jäi Tartus vahemikku kolm ja neli eurot. Oli ka kahe- ja üheeuroste Poola maasikate lett, kuid nende värskus jättis juba eemalt kiigates soovida.

Neli eurot oli kirjas ka Ungari maasikate hinnasildil.

Kasvuhoones kasvanud eestimaiseid marju võis müügilettidelt leida juba maikuus.

Mai teisel nädalavahetusel toimunud Luige laadal müüs maasikaid Mustangi talu. Tegemist oli sordiga 'Darselect' ning marjad maitsesid üpris magusalt. Poolekilone karbitäis kasvuhoonemaasikaid maksis toona 10 eurot, kilohinnaks tegi see siis 20 eurot.

Kasulik.ee testis 30. mail Selverist kilohinnaga 16,99 eurot ostetud Eesti (kasvuhoone)maasikaid, hinnates need välimuselt väga ilusateks ja maitselt mahlasteks, kuigi maasikamaitset olevat neis marjadest pisut vähe olnud.