20.03.2013, 15:14
FOTOD: Parima lihatoote valimine on täies hoos
Juba kaks päeva käib Tallinna teeninduskoolis tähtis töö - spetsialistid selgitavad välja Eesti parimaid toiduaineid. Kui eile maitses hindamiskomisjon piima-, pagari-, ja kondiitritooteid ning magustoite, siis täna võeti ette puu- ja köögiviljatoodete, liha-, kalatoodete, kastmete, valmistoitude ja muude toodete degusteerimine.
FOTO:
EIlseid võitjaid võib lugeda siit, täna on juba parimaks puu- ja jköögiviljatooteks tunnistatud Põltsamaa Felixi magusad kõrvitsakuubikud. Kokkade lemmikuks osutus Salvesti Meie Mari pohlamoos.
Piltidelt võib aga vaadata, kuidas käib parima lihatoote väljaselgitamine.
Hindamiskomisjoni juhib tänavu Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer.
Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, aga ka tervislikkust, välimust, pakendit, uudsust ja müügiedu.
Hindamiskomisjon koosneb Eesti Peakokkade Ühenduse kokkadest, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõududest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduga kokkupuutuvatest asjatundjatest.