Eesti toidu kuu raames toimub septembris üle Eesti enam kui 30 festivali, laada, näituse, messi ja konverentsi (www.eestitoit.ee). „Iga inimene võiks osaleda mõnel Eesti toidu kuu sündmusel ja pöörata ka isiklikus tarbimises suuremat tähelepanu toidu kodumaisusele. Peame Eestis kasvatatud toitu senisest rohkem märkama ja hindama,“ sõnas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp rõhutas, et kodumaine toit on kvaliteetne, maitsev ja leidlik. „Meil on mida maailmale ja ka oma toidulauale häbenemata pakkuda,“ ütles Potisepp. „Eesti tootjale on koduturg väga oluline, seepärast võiks iga Eesti inimene aastaringselt oma ostueelistustes Eesti toidu päeva tähistada.“

Septembris tutvustatakse Eesti toitu ka Helsingis, Pariisis ja Berliinis ning Tallinnas toimub Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015. Samuti võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla mitukümmend Eesti tipprestorani.

Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Põllumajandusministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ ning tänavu suvel toimunud esimese üle-eestilise avatud talude päeva.