Põhjaks tavaline muretaigen:
• 3 dl jahu
• 0,5-0,75 dl suhkrut
• 100 g külma võid kuubikuteks lõigatuna
• 1 muna

Jahu segada suhkruga, lisada võikuubikud ning murendada seda sõrmedega kuni moodustub leivapurutaoline mass. Lisada muna, et see seoks taigna ühtlaseks. Oluline on tegutseda kiirelt ning taigent mitte üle näppida. Taignapall panna toidukile sisse külmkappi ootele u 30 min. Seejärel rullida taigen lahti ja vooderda sellega eelnevalt võitatud pirukavorm. Taigna võib ahjus eelküpsetada u 10 min 200kraadises ahjus. Sel juhul torgata tainasse kahvliga augud ning panna taignale küpetuspaber, millele omakorda panna kuivatutd herned v kaerahelbed. Raskus ei lase taignal üles kerkida. Kui taigen on kuldse varju saanud võtta ahjust välja.

Täidiseks:
• mustikaid - neid panen tunde järgi ja vastavalt saagikusele :) Olen teinud ainult mustikatega, aga väga meeldib pooleks vaarikatega. Talvisel ajal külmutatud mustikate kasutamisel raputa mustikatele u 1 spl tärklist. Kui tärklist ei ole, sobib ka jahu. See tagab, et pirukas ei jääks vedel.
• 1 dl suhkrut
• 1 tl vanillisuhkur (mustade täpikestega vanillisuhkur, mitte keemilise protsessiga toodetud vanilliinsuhkur)
• 2 dl maitsestamata jogurtit (võib selle puudumisel asendada hapukoorega)
• 1 suurem muna

Muna kloppida kausis lahti koos suhkruga, lisada maitsestamata jogurt ja vanillisuhkur.

Taignale valada mustikad (ja vaarikad) ning ettevaatlikult valdada peale täidis.

190kraadises ahjus küpsetada umbes pool tundi.

PS! Taignasse võib lisada ka mandlijahu, purustatud mandlilaaste vm. Sel juhul vähendada võrdeliselt jahu kogust.
PPS! Alguses surusin taigna otse pirukavormi põhjale (seega ei pannud seda enne pallina külma ega rullinud lahti) ning panin koos vormiga külmkappi. Nii on isegi veel lihtsam.