Külmutamisvõimsus (kg/ööpäevas) on ära toodud iga seadme tehnilistes näitajates, need võivad olla ka külmiku siseseinal või välisküljel.

Sügavkülmiku temperatuur tõuseb seda enam, mida rohkem toiduaineid ühekorraga külmikusse pannakse. Kui külmiku külmutamisvõimsus ületatakse, on jäätumine aeglane ja halvendab toodete kvaliteeti.

Kui näiteks maasikate külmutamisel on ületatud sügavkülmiku külmutamise võimsust, võib seda näha marjade sulatamise ajal - marjadest eraldub palju vedelikku, nende ehitus on rikutud ja nad on vesised. Võimaluse korral on soovitav suuri marjakoguseid korraga mitte külmutada.

Kui sügavkülmik on olnud elektrivõrgust mõnda aega väljas, siis enne toitude asetamist külmikusse peaks see olema vooluvõrgus vähemalt 12-15 tundi.

Allikas: "Aia- ja metsasaaduste säilitamine. Külmutamine". Maalehe Raamat.