Tuglase Seltsi korraldatud Mardilaat, mis toimub juba 27. korda, kutsub tänavu tutvuma nii Eesti turismivõimaluste kui ka Euroopa kultuuripealinna aastal Tallinnas toimuvate kultuurisündmustega.
„Soome on Eesti turismile tähtsaim sihtturg — üle poole Eestis majutuvatest väliskülalistest on meie põhjanaabrid. Tänavu jaanuarist septembrini on soomlaste ööbimised Eestis kasvanud 19% ehk siis kokku veetsid nad siin 204 000 ööd rohkem kui eelmisel aastal,“ sõnas EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso.

„Mardilaat kui suurim ainult Eestit tutvustav suursündmus Soomes, annab nüüd hea võimaluse tavakülastajale uusi põnevaid külastuskohti, majutusvõimalusi ja kultuurisündmusi tutvustada.“
SA Tallinn 2011 korraldada on Mardilaada üldine kultuuriprogramm, mille raames toimuvad kohtumised paljude kultuuritegelastega ning pakutakse muusikalist meelelahutust. Esinevad jazzmuusikud Villu Veski ja Tiit Kalluste, eesti-ukraina folkbänd Svjata Vatra, Eesti noorte trummiorkestreid koondav Trumm-It ning Euroopa kultuuripealinna segakoor. Lisaks pakub Eesti muusikat ja disaini ka Music&Design Café. Lapsed saavad aega veeta erinevates põnevates töötubades.

SA Tallinn 2011 juhatuse liikme Jaanus Mutli sõnul on novembri eelviimasel nädalavahetusel Helsingis toimuv Mardilaat suurepärane võimalus tutvustada kultuuriaastat oma olulisimal sihtturul. „Et Mardilaat toimub Helsingis vahetult enne kultuuripealinna aasta algust, siis on see parim paik, et anda kõige põhjalikum ja värskem ülevaade sellest, mida uus aasta Tallinna kultuuriellu toob,“ ütles Mutli.
Lisaks toimub ehtne eesti käsitöö laat, kus kaubeldakse maiustuste, hoidiste, loodustoodete, leiva ja palju muuga.

Mardilaadal saab veenduda selleski, et kultuurisündmusi toimub järgmisel aastal igal pool üle Eesti. Nii võib Mardilaada turismialalt leida mitmeid erinevaid infolette, kus jagatakse uudiseid ja materjale kogu Eestis reisimise kohta. Kohal on näiteks Spaa Liit, Maaturism, EASi turismiarenduskeskus, muuseumiühing ja Eesti Põllumajandusmuuseum, Lõuna-Eesti, Lääne-Eesti ja Põhja-Eesti turismiorganisatsioonid jt. Lisaks on laadal esindatud üle 25 turismiettevõtja, kes pakuvad sügisreise Eestisse. Turismialal paikneb ka spetsiaalne kultuuriring, kus tutvustavad end kultuuripealinna partnerid Estonia teater, kunstimuuseum Kumu, Jazzkaar ja peagi avatav Viru hotelli muuseum.
Mardilaada programmist leiab ka mitu seminari — äriteemaline seminar Eesti saatkonnas, Eesti multikultuursuse- ja keelsuse üle arutlev seminar Helsingi Ülikoolis ning turismiteemaline seminar Kaablitehases.

Mardilaat toimub Helsingis, Kaapelitehdas-kultuurikeskuses ning on külastajatele avatud laupäeval, 20. novembril kella 10–18 ja pühapäeval, 21. novembril kella 10–17.
Mardilaat toimub Tuglase Seltsi ja Tallinna linna, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS), SA Tallinn 2011, Eesti Instituudi ja Soome Eesti saatkonna koostöös.

Mardilaada kodulehekülg www.martinmarkkinat.fi.