“Ma ei paneks süüd ettevõtja õlgadele, vaid pigem tarbijale, kes külastab toitlustusasutusi liiga harva või ei tee seda üldse,” ütles Uus. 

Tõsi ta on, et hiidlane käib väljas söömas ainult tööpäeviti ja lõuna ajal.
Lõuna algab väga täpselt kell 12 ning kella 14ks on peaaegu kõik soovijad juba lõunatamas käinud.

Eriti pole saareelanikel kombeks ka õhtuti väljas söömas käia. Oma osa on selles ka toitlustusettevõtjatel, kes klientidenappuses talvehooajal uksed varakult sulgevad või hoopis avamata jätavad. Näiteks saab talviti nädala sees süüa vaid kella 18ni, reedel ja laupäeval mõned tunnid kauem.

Pühapäeval on ainukese toitlustuskohana avatud Roograhu pitsarestoran, mis asub Kärdlast ligi 5 km kaugusel ja kuhu söömaminekuks peab tühja kõhu omanikul olema ka auto.