Massaažiterapeudina töötades valmistas ta ise vajalikud õlid. Kliendid küsisid neid õlisid ka kaasa, kuid kodus õli kasutada on üsna ebamugav, kuna see tilgub ja sellel pole ka nii head säilivust kui salvil. Sealt tuligi mõte hakata valmistama salve.

Irja salvide sarjas on praegu neli käsitsi valmistatud toodet. „Igal salvil on mitu ravimtoimet,“ tutvustas autor. Kõige nõutum on põletikusalv, mida kutsutakse rahva seas ka imesalviks. Selles on ravimtaimed ja õlid kokku pandud nii, et see aitab reumaatiliste ja liigeseprobleemide korral, võtab ära valu ja põletikulise protsessi.

„Viinamarjaõli on kõige peenema molekuliga ja läheb raku sisse, sügavale kudedesse ja imendub põletikukoldesse ning toimib kiiresti,“ selgitas Irja Suvisild. Imesalv mõjub ka lihaspingetele ja –valudele, aitab paljude nahaprobleemide korral nagu haavad, haavandid, põletikulised protsessid, halvasti paranevad mädased haavad, aga ka päikesepõletus, putukahammustused, allergilised lööbed – tõmbab need väga hästi tagasi.

Sellest on abi ka külmetushaiguste puhul – nohu korral tuleb määrida salvi nina alla ja põskkoobastele, otsmikukoopale, kaelal mandlite kohale ja rinnakule. „Ma ise olin eelmisel teisipäeval väga haige ja kasutasin seda salvi – röga tuli lahti ühe-kahe päevaga,“ rääkis Irja.

„Igapäevaselt saan inimestelt kõnesid, kes on seda kasutanud ja tellivad juurde. Olen kuulnud uskumatuid lugusid selle kohta, kuidas inimesed pole apteegist abi saanud, kuid see salv on aidanud.“

Kanepiõlisalv on aga mõeldud eeskätt nahaprobleemide korral kasutamiseks - isegi psoriaasihaiged on leevendust saanud, lisaks haavade ja haavandite ning allergiliste nahahädade puhul. See salv aitab ka päikesepõletuse korral, valu kaob juba ühekordse määrimise järel. Kanepiõlisalvi võib kasutada ka nohu korral. Kuna mõju on lõõgastav, siis aitab see ka lihaspingete puhul. „Uneprobleemide korral tuleks sellega määrida õhtul voodis olles jalatalad õhukese kihina kokku,“ soovitas Irja. „Kui stressi on aga rohkem, võiks tõmmata salviga kahelt poolt selgroogu triibud. See lõõgastab ja mõjub väga kiiresti ning inimesed magavad väga sügavalt.“

Kolmas salv on elujõusalv, mis aitab veenilaiendite, veenipõletike, süvaveenide põletike ja kapillaaridega probleemise korral. See on mõeldud veresoonkonna murede puhul ja sellest ka nimi – veri on ju elujõud. Samas aitab ka liigesevalude korral. Suvel valmistas ta ka päikesesalvi, mis annab väikse päikesekaitse ja pehmendab nahka. Seda on hea kasutada kareda ja niisutamist vajava naha korral.