Lisaks võidutootele tehakse konverentsil teatavaks ka parim toit tervisele, parim mittealkohoolne ja alkohoolne jook.

Peavõidule konkureerivad lisaks pagari-, piima-, kala- ja lihatootele ka parim valmistoit, magustoit, kaste, kondiitritoode või köögiviljatoode. Toiduliidu hindamiskomisjon on kõik oma valdkonna parimad on juba välja valinud ja need pälvivad hõbemärgi 2013. Just nende seast valitakse homme üldvõitjaks parim toiduaine ehk kuldmärgi saaja, lisaks märgistatakse see tiitliga „Eesti parim toiduaine 2013“.

Peavõidule konkureerivad Hõbemärkide võitjad 2013
parim piimatoode – Valio Forte Speciale juust

parim pagaritoode – Leibur Mitmevilja Röst

parim kondiitritoode – Kalev Désirée cappuccino pralineekompvek karamelliseeritud mandliga

parim magustoit – Premia Eriti Rammus koorejäätis ploomiga

parim köögiviljatoode – Põltsamaa Felix magusad kõrvitsakuubikud

parim lihatoode – Tallegg jogurti fileešašlõkk ja Rakvere Lihakombinaat lastegrillvorst ploomidega lambasooles

parim kalatoode – M.V. Wool Marineeritud Angersäga

parim kaste – Põltsamaa Felix mädarõikakaste

parim valmistoit – Põltsamaa Felix praekapsas porgandiga

Eesti Peakokkade Ühenduse liikmetest koosnev kokkade žürii valis samuti oma lemmikud. Enamuse toodete osas kattusid kokkade lemmiktoidud Toiduliidu hindamiskomisjoni poolt valitud tänavuste hõbemärgi võitjatega. Vaid pagaritoote, magustoidu ja köögviljatoote osas oli kokkade žüriil teisel arvamusel. Nii on tänavu kokkade lemmik pagaritoode Fazer Fresh Mitmeviljaleivake. Kokkade lemmik magustoit on Premia Leiutajateküla Lemmik koorejäätis ja lemmik puu-ja juurviljatoode Salvest Meie Mari pohlamoos.

Suuremate toidutööstuste kõrval võistlevad omavahel ka 17 väikeettevõtet, kes saatsid hindamisele 32 toodet. Parimad piirkondlike väikeettevõtjate tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eesti, Põhja-Eesti, Ida-Eesti ja Lääne-Eesti parim toiduaine.

Tiitli „Eesti parim toiduaine piirkonna väikeettevõttelt 2013“ nimel võistlevad Luha AV, Luke Farmimeierei, Pajumäe talu, Taarapõllu talu, Kõlleste Kommimeistrid, HTÜ Tootmine, Kivisaare Veski, Läätsa Kalatööstus, Nantecom Saaremaa DeliFood, Keisri Köök, GrainPro, La Muu, Eesti Traalipüügi Ühistu, Eesti And, Smackers, Estonian Spirit ja Polven Foods.

Kus tegutsevad tänavused parimad väikeettevõtjatest toidutootjad, antakse samuti teada Eesti Toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Eelmisel aastal pälvis Eetsi parima toiduaine tiitli koos kuldmärgiga Rukkileivakattega ahjukael AS Rakvere Lihakombinaadilt, 2011.aastal Saib AS Leiburilt ja 2010. aastal Fazeri Must seemneleib Fazer Eesti AS-ilt.