19.08.2011, 17:22
HÜVA NÕU: kuidas keeta ja paneerida kala
Kalasoomus tuleb kergesti maha, kui kala enne puhastamist keeva veega üle valada.
FOTO:
- Et heeringas oleks maitsev ja mahlane, leotage teda külmas kanges tees, piimas või piima-vee segus.
- Ka külmutatud kala on soovitatav sulatada piimas. Piim tõmbab külmutamise maitse kalast välja ja parandab aroomi.
- Kala keetes ei tohi vesi tugevasti keeda.
- Kui lisate kalakeeduveele klaasi piima, kaob terav kalalõhn. Ühtlasi paraneb kala maitse ja välimus.
- Pange kala keetes vette tükike ingverit, see kaotab terava kalalõhna.
- Kala praadimiseks võib paneeringus muna asemel kasutada sidrunimahla. Paneerimine õnnestub sama hästi ja kala maitseb pikantselt.
- Enne praadimist kala paneerides lisage paneeringule pisut kartulijahu – kala ei lagune siis praadides nii hõlpsasti.