- Pragunenud muna hõõruge üle sidruniviiluga – siis võite seda keeta, asetades muna ettevaatlikult kuuma, kuid mitte keevasse vette ning keetke 10 minutit.

- Pragunenud koorega muna hoidke enne keetmist 5–10 minutit külmas vees, siis võite seda keeta nagu terve koorega munagi.

- Kui keedate mune ägedal tulel, muutub munavalge sitkeks ja rebu jahuseks.

- Muna keetke tasasel tulel, nii et vesi paistab nõrgalt värelevana.

- Munarebu saab garneeringuks kõige ilusam kaheksaminutise keemisajaga. Selleks et saada munakollasest ilusat, ilma sinise randita lõikepinda, keetke mune vahetult enne tarvitamist, sest juba mõnetunnise seismise järel muutub isegi pehme muna rebu tumedaks.

- Keetmisel ei tule munakollasele sinakat ümbrist, kui keedate mune 5 minutit ja seejärel hoiate keeduvees veel 8 minutit. Sellisel viisil keetes on munakoor ka pragunemiskindlam.

- Kui tahate valmistada täidetud mune, keetke 9–10 minutit. Sel juhul on munakollane täiesti kõva – nii nagu vaja.

- Mune keetke kaaneta nõus.

- Kui soovite keeta mune värvimiseks, kuid kardate, et keetmisel võib koor praguneda, siis enne keetmist torgake nõelaga koore sisse auk. Tehke see muna jämedamasse otsa.

- Kui munakoor läheb keetmisel katki ja te seda kohe märkate, lisage vette veidi äädikat, siis ei voola munavalge vette.

- Ülivärsket muna on raske vahustada. Kõige paremini sobib ta kooreta keetmiseks, seejuures on tähtis, et muna oleks külmikus jahtunud.

- Kooreta muna keetmisel ei tohiks olla liiga palju vett, nii et munakollane vajub alla ja valge kerkib üles. 1 l vee kohta lisage 2 tl 30% äädikat. Kui libistate katkilöödud muna tassiga keevasse vette, võib vahel munavalge üks äär ujuma jääda. Tõstke see kiiresti vahukulbiga muna peale, siis võite saada ilusa kujuga ümmarguse muna. Keetke 3–4 minutit.

- Kui äädika maitse ei meeldi, kastke valmis muna korraks külma vette.