Igaühel võib juhtuda...
Kalkun ei mahu ahju...
Lõigake jalad küljest, määrige või, soola ja pipraga sisse ning küpsetage rinnaku kõrval. Kui lind on ikka liiga suur, lõigake ta lihtsalt pooleks.
Kalkun (hani, part, kana) on seest veel külmunud...
Lõigake ta viiludeks, asetage need ahjurestile, piserdage lõikudele veidi oliiviõli ning grillige 10 minutit keskmisel kuumusel.
Kaste kõrbes põhja...
Eemaldage tükid tiheda sõelaga ja valage kaste puhtasse potti. Kõrbenud maitse kaob, kui lisate veidi suhkrut. Võite lisada ka rõõska koort.
Kook pudenes tükkideks...
Võtke ahjuvorm ja määrige võiga. Asetage selle põhja võiga määritud saiaviilud. Puistake peale suhkrut ja rosinaid, lisage muna-piima segu ning asetage pooleks tunniks ahju. Tulemuseks on maitsev saiavorm.
Pott kõrbes põhja...
Eemaldage nii palju kõrbenud toitu kui võimalik. Kallake potti vett ja ohtralt soola. Laske liguneda üks tund ning peske siis puhtaks.
Purgikaas ei tule lahti...
Kastke kaas korraks kuuma vette.
Kook ei taha vormi küljest lahti tulla...
Asetage vormi ümber kuum niiske rätik.
Rullitud tainast ei saa pannile...
Riputage tainale veidi jahu, rullige see ümber tainarulli, asetage määritud ja vähese jahuga ülepuistatud plaadile ning rullige seal maha.
Võid on raske vahustada, sest kauss ei püsi paigal...
Asetage kausi alla märg rätik, siis kauss ei libise.
Ajakirjast Good Housekeeping refereerinud ENE JÄRV