Objektiivsuse tagamiseks toimub toodete hindamine anonüümselt, st ekspertide eest on varjatud info hinnatava toote valmistaja kohta. Kogenud ja vastava koolituse läbinud toidueksperdid hindavad toote maitset, lõhna, välimust, konsistentsi ja teisi toote kvaliteeti mõjutavaid omadusi ning toovad hindamislehel ära võimalikud märkused.

Enamik järelhindamise läbinud toodetest vastas jätkuvalt esitatud kvaliteedinõuetele. Mõne toote puhul leiti siiski ka kõrvalekaldeid, mis ei nõua küll märgi äravõtmist, kuid neist teavitatakse tootjat. Tootjad peavad märki kandva toote kvaliteeti parandama nii, et säiliks märkide „Tunnustatud Eesti Maitse” või „Tunnustatud Maitse“ kandmise õigus ja püsiks toote kõrge kvaliteet.

EPKK korraldab toidukvaliteedimärke kandvate toodete järelkontrolli jooksvalt ka edaspidi.