Idee autor ja Ööbikuoru Villa omaniku Alar Hõim hinnangul on tegu populaarse üritustega ning Võrumaa on saanud endale juurde uue põneva turismiprojekti. Huvi Võrumaa maitsete vastu on suur.

„Uma Mekk Kohvikute ja restoranide nädala raames on mõnel õhtul juba kõik lauad broneeritud. Üllatav on, et tulijaid on isegi Eesti teisest otsast ja saartelt – toidugurmaanlusest on Võrumaal saamas uus turismitrend,“ jagab Hõim emotsioone. „Võrumaal on alati olnud toit ja mahetoodang au sees, paljud partnerid pakuvad oma tooteid juba Tallinna tipprestoranides, kuid samaväärse toidunaudingu saab ju ka meil siin kohapeal, Võrumaal."

Kõik projektis osalevad ettevõtted - Kubija hotell-loodusspaa, Ööbikoru Villa, Georgi hotell, Suure Muna Kohvik ning Spring Cafe - on menüü koostamisel eelistanud kohalikku toorainet ja pidanud silmas piirkonnale omased toiduvalmistamise traditsioone. Kõik menüüd on saanud UMA MEKK kaubamärgi, mis on Võrumaa päritoluga toidu märk alates 2010. a. Lisaks tavapärastele nimedele on toitudele lisatud ka võrokeelne nimetus, näiteks Suure Muna kohvikus saab proovida salatit nimega "Kts kolme rua vaihõl" ja Kubija hotell-loodusspaas praadi "Tsile ribbega sätätükk kardohka tambi ja küdsetõ aiaviljuga".

Kolmekäiguline erimenüü maksab kohvikute- ja restoranide nädalal vaid 15€. Täpsema info menüüde kohta leiab facebookist Uma Mekk Kohvikute ja restoranide nädala lehelt.

Nädala korraldajaks on MTÜ Võrumaa Turismiliit koostöös Võrumaa Arenguagentuuriga, kes on saanud tegevustoetust Võrumaa Partnerluskogu LEADER Grupilt.