“Ostame ainult 3,5% piima (või talupiima) kolm korda nädalas ja iga kord vahemikus 10-15 liitrit, lisaks veel keefirid-jogurtid.

Kui jäätise, kohukeste jms puhul on oluline just väike pakend, siis piima ostab kogu ameerika gallonilistes kanistrites, mujal Euroopaski saab osta mitme liitristes pakkides. Minul on aga alati nii suur virn kilekotikesi, et sageli kipub mõni juba raskuse all katki minema.

Poodidesse pandud piimaautomaadid on juba täiesti tarbija mõnitamine, sest ma ei kujutaks ettegi mässamist 15 platmassist pudeliga. Samas puudub aga võimalus tulla enda kaasavõetud kolme viieliitrise kanistriga.

Tootjad nagu ei saaks aru, et on olemas ka natuke suuremaid peresid ja kui nende elu teha ebasobivate pakendite kaudu ebamugavaks, mõjutab see ka nende tarbimisharjumusi. Meie pere tarbiks igal juhul mõistlike piima- ja jäätisepakendite puhul neid vähemalt kaks korda rohkem.”

“Sellele murele on lahendus täitsa olemas,” kinnitab Valio Eesti turundus- ja tootearendusdirektor Krista Kalbin.

Nende koostööpartneritest hulgilaod müüvad Alma piima ka suurtes pakendites: 10 liitrit ja 20 liitrit, ning nendega kokku leppides on võimalik sedavõrd suur pakend endale kindlaks päevaks ette tellida.

“Kui inimesel sellise pakendisuuruse vastu huvi on, võib meiega ühendust võtta ning aitame talle sobivas piirkonnas leida mõne meie partneri, kelle kaudu suurpiimapakendit tellida saab,” lubab Kalbin.