Kas suvikõrvits on tõesti mürgine?

 (12)
ussikujuline suvikõrvits
Foto: Delfi lugeja foto

Välismeedia on mitu korda hoiatanud, et kibeda maitsega suvikõrvitsad võivad olla mürgised, kuna sisaldab looduslikul kujul esinevat toksiini nimega kukurbitatsiin.

Eesti Maaülikooli köögiviljanduse lektor Priit Põldma kinnitab, et kukurbitatsiin on mõru aine, mida esineb ka näiteks vanades kurgisortides, kuid seda peaks maitse järgi tundma ja selle söömist saab tänu sellele vältida.

Toksikoloog Anne Kahru sõnul on söögiks mõeldud suvikõrvitsa sordid aretatud nii, et mürkainet seal poleks. "Mina ja ilmselt paljud teised on suured suvikõrvitsasõbrad ja naudivad selle söömist ilma igasugu kõrvalnähtudeta," ütleb ta.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare