Toidupüramiidi kolmandal korrusel on valgurikkad toiduained. Arvestades kaasaegseid teadusuuringuid, on vähendatud ka lihasoovitusi. Neljandal korrusel on toidurasvad ja viimasel suhkur, maiustused ja karastusjoogid. Salenejatel soovitab Liebert süüa kaks korda päevas enne sööki pool greipi ja kasutada joogiks rohelist teed.

Antud toidupüramiidi soovitusi kasutades on päevane toiduenergia minimaalsete portsjonite arvu puhul 1425 kcal ja maksimaalsete puhul 1935 kcal. Üldiselt soovitatakse, et päevane toiduenergia ei oleks madalam kui 1600 kcal, kuna väiksema toiduenergia puhul ei saa inimene toidust vajalikke toitaineid. Kaalu alandamiseks on soovitav vähendada päevast toiduenergiat 400-500 kcal võrra. Et kindlaks teha, kui palju energiat toidusedel iga päev sisaldab, võib kasutada TOITUMISPROGRAMMI.

Inimorganism on kohanenud talletama headel aegadel varusid, põhiliselt rasvana, et neid kasutada nälja puhul. Näljaperioodil tunneb organism end ohustatuna ja kasutab energiat säästlikult. Seepärast on kaalus maha võtta tunduvalt raskem kui juurde võtta.